Lördag 28 Maj
Stockholm

Seinabo Sey

Seinabo Sey är en känd svensk artist som föddes 7 oktober 1990 och bor i Stockholm. Hon har tidigare bott i Gambia och i Halmstad.

Hennes pappa Muado Sey hade en framgångsrik karriär som musiker i Gambia och även Seinabos halvsystrar hörs på radio. Fatima Bramme-Sey som sångare och Amie Bramme-Sey som radiopratare.

Musiken har med andra ord funnits länge i Seinabos liv och redan under grundskolan i Halmstad gick hon musikklass, för att sedan fortsätta på estetiska programmet vid Fryshusets gymnasium i Stockholm, med inriktning på soulmusik.

Efter gymnasiet började Seinabo samarbeta med artisten Oskar Linnros, Maskinen, Linda Pira, Stor och Looptroop Rockers. Hennes egen debutsingel "Younger" och uppföljaren "Hard Time" blev enorma succéer 2014. Till och med så pass att filmstjärnan Vin Diesel, då aktuell med "Furious 7", fick feeling för låten och framförde en version av den i ett episkt videoklipp.

Senare samma år släppte Seinabo hyllnings-EP:n "For Madeleine" i sin mamma Madeleine Sundqvists ära. På den medverkade artister som Vincent Pontare, Linnros och Salem Al Fakir. Den höga produktionsnivån fortsatte och bara några månader senare släppte hon EP:n "For Maudo", tillägnad sin pappa.

I augusti 2015 var Seinabo Sey sommarpratare i Sveriges Radio. Två månader senare släppte hon sitt första fullängdsalbum Pretend och gjorde i samma veva sin amerikanska TV-debut på Conan O'Brien Show.

Samma år medverkade hon på en sjukt fet remix av Didas "Höru mej bae" under RMH:s blockparty. Den framfördes tillsammans med stjärnor som Cherrie, Sabina Ddumba, Silvana Imam, Mapei och Zara Larsson. Ett slags dream team, helt klart.

I juni 2016 gästade en överlycklig Seinabo båda Håkan Hellströms rekordkonserter på Ullevi och rev ner rejäla hyllningar av musikrecensenter efteråt. Hon var inbokad som en överraskning till första konsertens första extranummer ”Fri till slut”, som hon gjorde som en duett tillsammans med Håkan.

Dagen efter framförde de istället balladen
”Jag hatar att jag älskar dig och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig” som även den fick toppbetyg efteråt och Seinabo Sey hyllades som en souldrottning bör.

Visa resten ↓