Seinabo Sey
Seinabo Sey var med i Jills Veranda – något hon idag inte tycks minnas med värme. - Foto: Jessica Gow/TT Bild, SVT, Anders Wiklund/TT Bild

Seinabo Sey till attack mot Jill Johnson: "Blev lovad..."

Seinabo Sey var med i Jill Johnsons hyllade tv-program Jills veranda. Men nu, flera år efter inspelningen, så riktar Seinabo en känga mot programmet.
– Det traumatiserade mig lite eftersom jag blev lovad en massa saker som aldrig hände, säger Sey i en ny intervju.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
Fakta: Så mycket bättre

Tre av de artister som tolkar låtar i programmet kommer att vara på plats under hela säsongen som värdar. I år är det Dregen, Louise Lennartsson och Simon Superti.

I ett särskilt specialavsnitt hyllas Povel Ramels sångskatt av såväl de medverkande artisterna som inbjudna gäster.

De medverkande i "Så mycket bättre" 2024 är: Louise Lennartsson, Per Persson, Dregen, Arja Saijonmaa, Alba August, Andreas Lundstedt, Simon Superti, Seinabo Sey, Kerstin Ljungström, Sophie Zelmani och Peo Thyrén.

Halvvägs genom inspelningen är de medverkande i TV:s långkörare "Så mycket bättre" omtumlade, trötta och glada. Det är nästan religiöst, säger Simon Superti som är en av de tre värdarna i programmet.

Seinabo Sey i Så mycket bättre

Vindarna viner över södra Gotland och när solen går i moln blir det kallt. Artisten Seinabo Sey fryser, så vi flyttar inomhus för intervjun.

— Jag är genuint glad över hur bra det har varit. Jag har känt mig trygg med de andra musikerna och det har varit skönt att ha Simon Superti här, vi känner varandra lite grann. Med honom kan jag prata som med mina kompisar. Det blir mycket skratt.

Seinabo Sey. Bildkälla: Pontus Lundahl/TT Bild

Seinabo Seys känga till Jills veranda

Du har sagt att du inte tycker så mycket om reality och att du tackat nej tidigare?

— Ja, jag är lite bränd av att jag var med i "Jills veranda" när jag var ung. Det traumatiserade mig lite eftersom jag blev lovad en massa saker som aldrig hände, säger Seinabo Sey till TT. 

Seinabo Sey och Jill Johnson spelar tillsammans i Jills veranda. Bildkälla: SVT
Seinabo Sey säger att hon blev lovad en massa saker som aldrig hände. Bildkälla: SVT
Jill Johnson. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT Bild

Det var år 2015 som Seynabo gästade Jill Johnsons populära program på SVT. Vad det var som Seinabo blev lovad i programmet går hon inte närmare in på.

Hon lägger till att reality-konceptet inte heller är det hon tycker bäst om eftersom det kan ta bort lite av musikens mystik.

— Det är intressantare att låta lyssnarna föreställa sig och göra egna tolkningar än att visa allt. Men, nu har jag utmanat mig och vågat. Det känns riktigt bra.

Seinabo Sey har visserligen redan deltagit i "Så mycket bättre" tidigare. År 2018 gästade hon programmet när Stor deltog. Det blev stora rubriker när han gick ned på knä och friade under programmet.

— Haha, i år har ingen friat till mig.

Men det kanske händer under någon av de sista dagarna?

— Jag åker i morgon, så jag slipper nog undan!

/