Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
ANNONS: Innehåll i samarbete med HBO Nordic
DETTA ÄR EN SPONSRAD SEKTION

Nedräkning

Dag Tim Min Sek
 
 
 
 

Starka hjältar i vinterns stora fantasy-äventyr – och de är kvinnor

- 07/01/2016, 10:56 -
Eretria i The Shannara Chronicles.
1 av 3

Eretria i The Shannara Chronicles.

Alvprinsessan Amberle.
2 av 3

Alvprinsessan Amberle.

Amberle och Eretria tillsammans med Wil.
3 av 3

Amberle och Eretria tillsammans med Wil.

De kvinnliga hjältarna stjäl showen i HBO Nordics nya serie The Shannara Chronicles.

HBO Nordics nya TV-serie The Shannara Chronicles bygger på Terry Brooks bästsäljande fantasy-bokserie Shannara. Den påkostade produktionen är inspelad i Nya Zeeland. Med en övertygande rollbesättning och samma landskap som gav liv åt Sagan om ringen och Hobbit har The Shannara Chronicles stor potential att bli en modern klassiker.

Handlingen utspelar sig i en avlägsen framtid, flera tusen år efter att vår civilisation förstörts och jorden är uppdelad i The Four Lands som bebos av flera olika folkslag; alver, dvärgar, troll, tomtar och människor. Snart står det klart att en armé av demoner kommer att ta över länderna om ingen stoppar dem.

Det finns gott om starka killar i serien, men de allra tuffaste karaktärerna är tjejer. Bland dessa syns de modiga unga kvinnorna Amberle (Poppy Drayton) och Eretria (Ivana Baquero) i en allians för att stoppa de onda makterna.

Amberle

Uppvuxen i ett slott, och uppfostrad av sin farfar, är den unga alvprinsessan Amberle familjens ögonsten som alltid har fått allting serverat. Därför vill hon bevisa sin styrka, både för sig själv och andra, och blir efter hård träning utsedd till den första kvinnliga medlemmen i The Chosen, beskyddarna av det magiska trädet Ellcrys.

Med sin stora empatiska förmåga ser Amberle det bästa i folk och vill hjälpa alla, samtidigt som hon kan vara riktigt tuff när det krävs. Hon bär på mycket rädsla, tvivel och oro som hon måste kanalisera och omvandla till en inre styrka. När trädet börjar dö står hon framför sitt livs största utmaning: endast 18 år gammal måste hon axla världens öde.

Eretria

Eretria kommer från en tuff bakgrund där hon har vuxit upp ensam, och för att överleva varit tvungen att lära sig att jaga, rida, använda sina vapen och även förföra. Hon tillhör Rover-klanen: ett fientligt, vandrande folk, och trots att hon är dotter till klanens ledare måste hon vinna klanens respekt för att överleva. Eretrias bakgrund har format henne till en ganska självisk person som skyddar sig själv i första hand, eftersom hon inte vet något annat sätt att vara på. Men Eretria växer med sitt uppdrag och utvecklas sakta men säkert till en osjälvisk och generös människa.

De första två avsnitten av The Shannara Chronicles kommer att finnas tillgängliga den 6:e januari på HBO Nordic.

Till dess kan du suktas genom att titta på trailern:


Har du läst Terry Brooks böcker om Shannara?

The Shannara Chronicles

The Shannara Chronicles är en storslagen tv-serie baserad på den bästsäljande fantasy-bokserien skriven av Terry Brooks. Vi befinner oss tusentals år in i framtiden och får följa berättelsen om tre hjältar; alvmänniskan Wil, alvprinsessan Amberle och vandraren Eretria i deras kamp för att stoppa en ond demonarmé från att förstöra deras värld.