Tisdag 28 Jun
Stockholm
ANNONS: Innehåll i samarbete med Björn Borg

Nu lanseras hudfärgade underkläder för alla

Björn Borgs kollektion Skin Collection.
1 av 3
Björn Borgs kollektion Skin Collection. Foto:
"Six shades of human".
2 av 3
"Six shades of human". Foto:
Kollektionen lanseras på FN:s internationella dag mot rasdiskriminering.
3 av 3
Kollektionen lanseras på FN:s internationella dag mot rasdiskriminering. Foto:

Med sin urläckra kollektion the Skin Collection vill Björn Borg uppmärksamma det sjuka i att se den vita hudfärgen som norm.

Kopiera länk
Dela

I dag, den 21 mars infaller FN:s internationella dag mot rasdiskriminering. Det är även i dag som Björn Borg lanserar sin kollektion the Skin Collection för att ta ställning mot rasism.

Nude-underkläder brukar vanligtvis vara antingen benvita eller rosa-aktiga. Björn Borgs kollektion kommer däremot att bestå av sex olika nyanser av hudfärg, baserat på Fitzpatrickskalan som är ett system som delar in alla hudtyper i en skala från ett till sex.


– Nude är inte en färg; det är ett koncept som alla bör ha rätt att åtnjuta. Vi kallar det six shades of human, och anledningen till vår lansering på FN:s internationella dag mot rasdiskriminering är att det politiska klimatet i Europa har varit mycket hårt på sistone och vi vill visa var vi står. Det här är vårt bidrag till den debatten, säger Jonas Lindberg Nyvang, marknadschef på Björn Borg.

Kampanjen är ett viktigt ställningstagande nu när nationalistiska partier vunnit mark i Europa, samtidigt som ökande mängder av flyktingar är i desperat behov av en nystart.

Underkläderna består av hotpants och short shorts. Förutom att underkläderna har ett starkt budskap är de riktigt fräscha och passar alla. Beställ ett par i din nyans i Björn Borgs web shop.

Har du några underkläder i nude?
Tack för din röst!
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.