Så impar du på middagsdejten – här är 7 tips

Brukar du kämpa i köket utan att riktigt få till det? Med de här knepen verkar det som om du aldrig gjort något annat än att laga mat. Busenkelt!


Att impa på någon med din matlagning är lättare än du tror. Vi har tagit fram tips på hur du lyckas. Fake it 'til you make it!

1. Gör det instagramvänligt!

Uttrycket att man äter med ögonen stämmer bättre än vad man kan tro. Därför gör presentationen av maten stor skillnad. Genom att avsluta uppläggningen med att dekorera med grönsaker, ätbara blommor eller kanske riven parmesan ger du ett proffsigt intryck och maten ser tilltalande ut, vilket ger bästa förutsättningen för att den också ska uppfattas som smarrig!

mexican enchiladas knorr middags-kitMexican Enchiladas

2. Välj fräscha och bra råvaror

Några tips att tänka på när du står i butiken: Välj grönsaker som har klara färger och ser spänstiga ut. Kött ska ha fast konsistens, medan fisken ska lukta friskt och inte vara klibbig.

Chicken Green thai curry Knorr middags-kitChicken Green Thai Curry

3. Låt atmosfären utstråla lyxrestaurang

God mat är så mycket mer än en smaksensation, det är en hel upplevelse – se till att ge din matlagning de bästa förutsättningarna! Duka med vackert porslin och fina glas, en vit duk och linneservetter.

Knorr risotto middags-kitRisotto

4. Allt bli roligare med något i glaset

Drycken till maten kan både hjälpa och stjälpa en måltid – välj den med omsorg. En god äppelmust eller en torr, alkoholfri cider passar bra till kött och fisk om du väljer alkoholfritt. Om du bestämmer dig för att bjuda på vin till maten blir det ofta som allra bäst när du ber personalen på Systembolaget om hjälp.

Vitt vinBild: Flickr

5. Gör det varmt och trevligt hela kvällen

Värm tallrikarna i förväg om du ska servera varm mat. Det är en trevlig detalj och maten håller värmen längre.

chicken tikka masala knorr måltids-kitChicken Tikka Masala

6. Krångla inte till det

Köp hem ett middags-kit från Knorr så går det supersnabbt att laga en god måltid för två och du vet att det kommer att bli lyckat. Du behöver inte chansa med kryddningen och slipper storhandla inför middagen. Det enda du behöver tillsätta är protein och färska ingredienser. Välj mellan Thai Green Curry, Indian Tikka Masala, Mexican Enchiladas och Italian Risotto. Måltiderna tar bara 30 minuter att tillaga, vilket ger dig massor med tid över till att duka och hälla upp välkomstdrinken!

Knorr middags-kit

Här kan du läsa mer om Knorrs middags-kit och hitta goda recept!

Cxense Display

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du att laga mat?
Tack för din röst!