ANNONS: Innehåll i samarbete med Way Out West
- Foto: Shutterstock

Det här visste du antagligen inte om artisterna på Way Out West 

Den 10-12 augusti är det Way Out West så det är läge att samla på sig lite onödig, rolig och bra information om artisterna.


Snart smäller det! Nu på torsdag, den 10 augusti, slår Way Out West upp portarna igen och line upen är nog den starkaste någonsin. Det verkar även som att vädergudarna är på festivalens sida (vi bor dock i Sverige så backup-klädsel för regn är aldrig en dum idé). 

Om du ännu inte köpt dig en biljett så kan du fortfarande göra det här, och du kan komma undan med en biljett för 885 kronor.  


Som du ser är det en radda med grymma artister som besöker Göteborg den 10-12 augusti, och då tänkte vi att det även kunde vara passande att ge er lite fakta om dem. Fakta som du förhoppningsvis inte visste om och som kan få dig att skryta lite under festivalen till kompisarna. 

Visste du att Frank Ocean började som låtskrivare åt bland annat Beyoncé och John Legend innan han gick med i hiphopkollektivet Odd Future

Visste du att Lana Del Rey sa i en intervju med The Guardian att hon önskar att hon vore död ibland? (Inte så kul samtalsämne kanske).  

Visste du också att Lana Del Rey rest över 200 000 mil i år för spelningar runt om i världen? Det är som att åka fram och tillbaka till Göteborg 2 000 gånger. Så om du velar över avståndet till Göteborg så borde du kanske tänka om en gång till. 

Visste du att när Young Thug skulle spela in musikvideon till låten Wyclef Jean så dök stjärnan aldrig upp till en början? Filmteamet fick därför göra det bästa av situationen och påbörja inspelningen utan honom. Resultatet blev att Young Thug endast är med en kort stund och då äter han ostsnacks. När Young Thug dök upp på inspelningen? Tio timmar för sent och då satt han i sin bil hela tiden eftersom han fått sin Instagram hackad. 


Visste du att medlemmarna i The xx först träffades i Elliot School i London, och att det är samma skola som även huserat Hot Chip, Four Tet och gamla Bond-skådisen Pierce Brosnan?

Visste du att Beth Ditto – tidigare frontperson i The Gossip – är en subversiv HBTQ-ikon som nakenposerade på framsidorna av NME och Love och kraftigt bidragit till den kroppspositiva rörelse som växt betänkligt sedan dess.

Visste du att gruppen Major Lazers video på deras dans från Billboard Music Awards fått över 1.7 miljarder visningar på YouTube? 

Visste du att Way Out West – vid sidan av musikprogrammet – också är Sveriges tredje största filmfestival? I år förhandsvisas bland annat Ruben Östlunds ”The Square” som belönades med Guldpalmen i Cannes tidigare i somras.  

Och visste du att Silvana Imam inte kommer spela på festivalen men kommer att ha världspremiär för sin dokumentär ”Silvana – Väck mig när ni vaknat”?  


Visste du att den enda chansen att se Regina Spektor i Skandinavien i år är på Way Out West? 

Visste du att Annika Norlin aka Säkert! Kommer att göra tre framträdanden under festivalen? Var och när får du faktiskt ta reda på själv, förslagsvis via festivalens hemsida.

Ta chansen och se henne samt en massa andra stjärnor i Slottsskogen och Way Out West mellan den 10 och 12 augusti. Här fixar du biljetter och du kan köpa både endagsbiljetter eller till alla dagar. Priserna är från 885 kronor

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Ska du till Way Out West?
Tack för din röst!
Senaste nytt

När de folkkära tv-formaten backar, blomstrar podcastbranschen ytterligare?

22 Sep 2023, 10:04

30 Mar 2022, 09:46
Artikeln uppdateras.

3,7 miljarder* i nattens jackpotdragning – så får man 3 bet för 35 kr

3 Jul 2020, 16:25
Idag på USA:s självständighetsdag kan någon vinna 3,7 miljarder*. Det är i populära PowerBall man kan ta hem miljardpotten – som är helt unik för svenska spelare. Nu har spelsajten Lottoland dessutom ett erbjudande lagom till nattens dragning.

7,4 miljarder* i helgens jackpottar: För 25 kr får man lägga 2 bet

25 Jun 2020, 08:45
3,7 miljarder kronor* ligger i potten för PowerBall. Samma summa ligger även i potten för MegaMillions. Det finns alltså chans på två olika miljardpottar och totalt 7,4 miljarder kronor* på en och samma helg nu när Lottoland har valt att boosta jackpotten för enbart svenskar.

Klockorna vi älskar - för alla tillfällen

13 Mar 2020, 10:56
Möjligheten att kunna mixa och matcha klocka efter både outfit och humör är viktigt för den modeintresserade kvinnan. Här listar vi 12 presentaskar med klockor från grymma Boom Watches!

5 sanningar om din tandborste

18 Feb 2020, 09:03
Vi lägger massor av tid på träning, kost och hygien, men glömmer lätt att vår munhygien är minst lika viktigt för ett hälsosamt liv. Visste du att genomsnittssvensken byter tandborste/tandborsthuvud 1,4 gånger per år, vilket låter lite ofräscht ... Så hur ofta ska man egentligen byta tandborste?