Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
ANNONS: Innehåll i samarbete med Match.com

5 bildmissar som kan kosta dig dejten - och som många gör

Man går på stranden och två kvinnor dricker kaffe

Många gör fel när de väljer profilbilder.

Sponsrat innehåll | 02/01/2018 16:59

Du kanske tror att du gjort rätt om du har en strandbild men då tror du fel.

Vi alla har nog hört om de berömda fiskebilderna som män laddar upp på dejtingappar och sidor. 

Det blir sällan en succé. Men det är betydligt fler missar som görs. 

Nästan 70 procent av de svenska singlarna i undersökningen LoveGeist, som dejtingexperterna på Match beställt, anger att profilbilderna är viktigast när de kollar upp en potentiell dejt.

– När du nätdejtar är första intrycket allt, så det är viktigt att din profilbild säger rätt saker om dig. Det finns vissa enkla knep som höjer intresset för din bild, där det allra viktigaste är att tänka på kvaliteten: ljussätt din bild väl, skippa blixten och undvik att zooma in för mycket så bilden blir suddig. Försök vara dig själv – i högsta kvalitet, säger Linnéa Rinäs, Nordisk marknadschef på Match.

Utöver Linnéas tips ger vi dig nedan fem missar du inte får göra. 

1. Alkohol går bort 

I alla fall om du är man. Hälften av kvinnorna i undersökningen svarade att de inte vill ha en alkoholhaltig dryck på profilbilden. 

Ni killar på Grabbarna Grus på Rhodos ska alltså byta profilbild nu! 

FEL.

2. Endast en bild 

Se till att ha flera bilder. Både närbilder och där man ser hela dig. Ha gärna bilder där man också ser vad du har för intressen (förutom fiske). 

FEL men om man bara ska ha en bild så är han i alla fall rätt ute.
FEL, men om man bara ska ha en bild så är han i alla fall rätt ute.

3. Saker i bakgrunden 

Säger sig självt – men likväl har massvis av personer konstiga saker i bakgrunden. Tvätt, disk eller en kompis som sover på soffan går bort. Okej? 

FEL.

4. Bar överkropp på män 

Sorry grabbar, men bar överkropp är tydligen inget ni ska syssla med. Enligt undersökningen går det nämligen inte hem hos kvinnliga singlar. 

FEL.

5. TVÅ personer på profilbilden 

Simpelt. En profilbild ska vara en bild på dig. Inte dig och en kompis. Hur ska personen veta vem du är? Möjligheten att bläddra vidare på profilen finns, men risken att man tappat intresse redan vid första bilden är tyvärr stor. 

FEL.

Här är småsakerna du enkelt kan fixa

Profilbilder är viktiga och missarna som görs är många. Du kan enkelt förbättra dina chanser till en dejt genom att le och titta rakt in i kameran. Att ett leende smittar av sig är ingen myt. 

Det har även visat sig att bilder tagna på sommaren är ett plus hos båda könen. 

Är du sugen på att börja dejta online? Signa upp dig utan kostnad hos Match.com

Onekligen var du fundersam över vilka missar man kan göra på en profilbild. Under 2018 kommer varje medlem på Match.com få extra hjälp av deras dejtingexperter för att fixa den optimala profilbilden. Genom Match.com går över 6 700 par på dejter, varje vecka. När du skapar din profil kan du anpassa den genom att ange allt från utseende till värderingar och intressen – både hos dig och vad du söker hos en partner. Allt för att underlätta att du hittar rätt från början! 

Här kan du signa upp ett medlemskap hos Match.com utan kostnad

*I undersökningen deltog 1 000 svenska singlar 

Har du sett de här missarna?