ANNONS: Innehåll i samarbete med Svenska Spel
Massvis av marker på ett grönt pokerbord och två äss.
Om du har spelat poker någon gång lär du ha upplevt dessa saker. - Foto: Shutterstock

6 saker du minns om du någonsin spelat poker

Vem var egentligen den där "Isildur1" som vann och vann på pokerborden online? Det och mycket mer väcker vi till liv igen.


Du var alltid bäst i kompisgänget 
Trots att det var en omöjlighet så påstod alla i kompisgänget att just en själv, var den bästa pokerspelaren. Om du förlorade handlade det bara om otur. 

Du äger årets julklapp 2005 

Du kanske har glömt bort det. Men visst har du någon gång köpt eller fått en pokerväska i metall? Den var nämligen så poppis att den till och med blev årets julklapp 2005. 

"Isildur1"
Vem var egentligen den här "Isildur1"? Personen som helt plötsligt dök upp på high stakes-bord i slutet av 2009 och deltog i de 10 största pottarna det året. Drygt två år senare, den 10 januari 2011 var det dock dags för hemligheten att avslöjas. Svensken Viktor Blom från lilla Ed var "Isildur1" och än idag plockar han hem stora pengar. I februari i år vann han till exempel 850 000 euro efter en turnering i Tjeckien. 

Känslan när någon träffar på rivern 
Ibland förlorar man, ibland vinner man. Det är charmen med poker och det som gör spelet lustfyllt. Men när någon synar med en dålig hand. Och sedan träffar på rivern. Då är det inte kul. 

Du har sett x antal timmar av WSOP på tv 

Under 00-talet boomade pokern i Sverige och världen. Från att tablån bestod av Seinfeld och Alla älskar Raymond så fylldes tv-tiderna på nätterna av WSOP från Las Vegas. 

Känslan när du vinner 

Det är lätt att bara tänka på orättvisorna, och enkelt att glömma bort när man vinner. För visst är känslan när man själv träffar på rivern helt underbart? 

Testa om dina gamla poker skills fortfarande finns kvar genom Svenska Spels pokerklient som du hittar här

/
Senaste nytt

När de folkkära tv-formaten backar, blomstrar podcastbranschen ytterligare?

22 Sep, 10:04

30 Mar 2022, 09:46
Artikeln uppdateras.

3,7 miljarder* i nattens jackpotdragning – så får man 3 bet för 35 kr

3 Jul 2020, 16:25
Idag på USA:s självständighetsdag kan någon vinna 3,7 miljarder*. Det är i populära PowerBall man kan ta hem miljardpotten – som är helt unik för svenska spelare. Nu har spelsajten Lottoland dessutom ett erbjudande lagom till nattens dragning.

7,4 miljarder* i helgens jackpottar: För 25 kr får man lägga 2 bet

25 Jun 2020, 08:45
3,7 miljarder kronor* ligger i potten för PowerBall. Samma summa ligger även i potten för MegaMillions. Det finns alltså chans på två olika miljardpottar och totalt 7,4 miljarder kronor* på en och samma helg nu när Lottoland har valt att boosta jackpotten för enbart svenskar.

Klockorna vi älskar - för alla tillfällen

13 Mar 2020, 10:56
Möjligheten att kunna mixa och matcha klocka efter både outfit och humör är viktigt för den modeintresserade kvinnan. Här listar vi 12 presentaskar med klockor från grymma Boom Watches!

5 sanningar om din tandborste

18 Feb 2020, 09:03
Vi lägger massor av tid på träning, kost och hygien, men glömmer lätt att vår munhygien är minst lika viktigt för ett hälsosamt liv. Visste du att genomsnittssvensken byter tandborste/tandborsthuvud 1,4 gånger per år, vilket låter lite ofräscht ... Så hur ofta ska man egentligen byta tandborste?