Maud Bernhagen är sportjournalist på TV4.
Maud Bernhagen är sportjournalist på TV4. - Foto: Fredrik Sandberg/TT och Stella Pictures

Så mycket tjänar sportankaret Maud Bernhagen på TV4

Sportjournalisten Maud Bernhagen är den som presenterar nyheter från idrottsvärlden i TV4 och har kommit att bli en uppskattad tv-profil. Men hur mycket tjänar man då som sportankare på kanalen?


När det är dags för sportnyheter i TV4 är det inte sällan Maud Bernhagen, 52, som dyker upp i tv-rutan och rapporterar om det senaste som hänt i idrottsvärlden.

Med över 20 års erfarenhet som sportjournalist är det kanske inte heller så konstigt att det går bra för sportankaret på den ekonomiska fronten?

Maud Bernhagens lön – så mycket tjänar hon

Under 2020 hade nämligen Maud Bernhagen, enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av, en fastställd förvärvsinkomst som landade på 766 292 kronor.

Därmed kunde TV4-profilen plocka ut omkring 64 000 kronor i månadslön.

Här kan du läsa om hur mycket kollegorna på TV4 Nyheterna tjänar.

TV4
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Barcelonas kollaps – utslaget efter röda kort

igår 23:10

Superdrama i Dortmund – vidare till semifinal

igår 23:06
Vändning åt ena hållet, snabbt svar från det andra. Efter sex mål, och en match som svajade lika mycket som supportrarnas stora flaggor, är Dortmund åter i CL-semifinal efter 4–2, totalt 5–4, mot Atlético Madrid.

Två raka förluster: "Gäller att nollställa"

igår 22:54
Efter två raka förluster gäller det att nollställa inför avgörandet, konstaterar Skellefteås lagkapten Jonathan Pudas. Och kanske undvika utvisningsbåset lite mer? Ja, det är ju en jättenyckel så klart, säger han.

Ny Frölundaseger – utjämnat i semifinalen

igår 22:02
Skellefteå hade två matchbollar. Men Frölunda har räddat båda. Efter 3–1 i den sjätte semifinalen är det utjämnat i matchserien. Nu avgörs allt i Skellefteå på torsdag. Det går i rätt riktning hela tiden, säger Max Friberg till TV4 Play.

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

igår 20:08
Oscar Engsund har mottagit hot och hat efter övergången från Oskarshamn till HV71, berättar 30-åringen i en intervju med Barometern.

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

igår 19:46
Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.