Linus Omark och resten av hans lagkamrater i Luleå blev kraftigt försenade till den fjärde SM-finalen mot Färjestad.
Linus Omark och resten av hans lagkamrater i Luleå blev kraftigt försenade till den fjärde SM-finalen mot Färjestad. - Foto: TT

Flygrädd Omark om strulet: "Inget big fan"

Ett tekniskt fel på Luleås flygplan försenade den fjärde SM-finalen.Ingen vidare uppladdning för Linus Omark som inte gillar att flyga.Ni vet att jag inte är något big fan av det, men flygningen gick jättebra, säger han efter 2–3-förlusten i final fyra.


Luleå skulle flyga till Karlstad vid 14.30-tiden, men blev kraftigt försenade. Problem med planet gjorde att laget lyfte mot Karlstad tre timmar senare än planerat och spelarna hann knappt värma upp innan det var dags att skrinna ut till den runt 90 minuter försenade matchen.

— Det var snabba ryck, men det är inget vi ska klaga på, säger Omark.

Linus Omark har tidigare berättat om sin flygrädsla. Det var med andra ord ingen optimal uppladdning för Luleåstjärnan.

— Ni vet att jag inte är något big fan av det, men det var en jättebra flygresa, säger han.

"Tufft"

Luleå kom till Löfbergs arena strax efter klockan 20 och 21.08 släpptes pucken.

— Det är tufft att komma en timme innan match och slita på sig grejerna när man har väntat hela dagen hemma. Det är nya bud hela tiden. Det var likadant mot Örebro i kvartsfinalen. Det är inte lätt att gå hemma hela dagen och vänta när man inte vet när matchen ska börja, men det har varit en lång dag för Färjestad också. Det är ingenting man kan påverka, det är bara att göra det bästa man kan, säger Erik Gustafsson.

TT: Var det sega ben i första perioden med tanke på uppladdningen?

— Vet inte om det var på grund av det, man försöker liksom samla tankarna och fokusera. Men det blir svårt, det måste jag säga. Man har inte gjort det så många gånger, säger Gustafsson.

"Ingen fara"

Färjestad fick i god tid reda på att Luleå skulle bli försenade och fick stanna hemma i några timmar extra. Klockan 18.45 var man på arenan.

— Det blev som vanligt. Det har inte varit något strul för vår del. Vi var hemma och väntade, det var ingen fara för vår del, säger Marcus Nilsson.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

1 timme sedan
Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

3 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

idag 16:48
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.