Englands förbundskapten Gareth Southgate ställer sig bakom Jake Daniels som nyss kommit ut som homosexuell. Arkivbild.
Englands förbundskapten Gareth Southgate ställer sig bakom Jake Daniels som nyss kommit ut som homosexuell. Arkivbild. - Foto: TT

Gareth Southgate hyllar Jake Daniels

Tidigare i maj kom 17-årige talangen Jake Daniels ut som homosexuell. Han är den förste engelske spelaren som gör det sedan Justin Fashanu 1990.Vi beundrar alla hans mod, nu har han öppnat en dörr för alla andra, sade Englands förbundskapten Gareth Southgate


I samband med en presskonferens inför Englands trupputtagning till kommande Nations League-matcher fick förbundskaptenen Gareth Southgate en fråga om Jake Daniels.

Sedan den 17-årige Blackpoolspelaren kommit ut som homosexuell har åtskilliga runt om i världen enat sig bakom talangen, bland annat premiärministern Boris Johnson och nu även Gareth Southgate.

— Att våga ta det steget så ung kräver mod och det hjälper så många, jag hoppas att andra nu ser vilket stöd som finns inom fotbollen.

— Det ska inte ens vara en diskussion och inom några år hoppas jag att fler vågar ta steget som Jake Daniels nu gjort.

I oktober i fjol blev australiske Josh Cavallo den förste öppet homosexuella spelaren på elitnivå. Då blev han hyllad av Zlatan Ibrahimovic på Twitter.

"Du är en mästare. Fotboll är för alla. Stor respekt"

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tysk VM-guldhjälte död

Disney sänder Europamatcher

De kommande tre säsongerna kommer strömningstjänsten Disney att sända matcher från Europa League och Conference League i fotboll, över 340 matcher från varje säsong.

Klart: Sverige möter England på Gamla Ullevi

Sveriges avslutande hemmamatch i EM-kvalet mot England kommer att spelas på Gamla Ullevi i Göteborg.

Hon är fenomenet som skapar basketfeber i USA

Hon slog poängrekordet – för både män och kvinnor – i collegebasketen och hennes ansikte pryder redan flingpaket. Nu har fenomenet Caitlin Clark blivit vald först i WNBA-draften och 22-åringen skapar feber kring proffsligan i USA.

Raymond hjälte i strid om NHL- slutspel

idag 06:22
Detroit håller hoppet om en plats i NHL-slutspelet vid liv inför den sista matchen i grundserien. Det kan de tacka svenske Lucas Raymond för.

"Svennis" vädjan: Ge Tomasson tid

idag 05:46
Sveriges nye förbundskapten har fått en skakig start. Sveriges mest kände fotbollstränare gillar hans filosofi – och har en önskan. Jag hoppas att vi inte dömer ut honom alldeles för tidigt, säger Sven-Göran Eriksson om Jon Dahl Tomasson.