IFK SKövdes Jack Thurin trodde att han hade avgjort fredagens fjärde SM-final i handboll. Men hans mål i slutsekunderna av ordinarie tid dömdes bort, och i stället vann Ystads IF och knep därmed SM-titeln.
IFK SKövdes Jack Thurin trodde att han hade avgjort fredagens fjärde SM-final i handboll. Men hans mål i slutsekunderna av ordinarie tid dömdes bort, och i stället vann Ystads IF och knep därmed SM-titeln. - Foto: TT

Skövde lämnar in protest efter grymt avgörande

IFK Skövde tänker lämna in en protest efter SM-finalförlusten i handboll.Jack Thurins bortdömda mål i slutsekunderna av fredagens fjärde final blev i slutändan helt avgörande.Vi tycker att man kanske måste pröva den här sista situationen, säger sportchefen Ulf Nyström till Skaraborgs Allehanda.


Skövdespelarna hann redan börja fira segern i den fjärde SM-finalen i handboll mot Ystads IF. Men domarna ändrade sig och Jack Thurins mål under de absoluta slutsekunderna av ordinarie tid – det skulle ha betytt 33–32-seger till IFK Skövde – dömdes bort.

Slutsignalen hade hunnit ljuda innan bollen passerade mållinjen, var bedömningen.

Matchen gick i stället till förlängning och shootout, där Ystads IF vann och därmed säkrade sitt första SM-guld på 30 år.

— Det kändes som att det var klart och att vi hade fixat en sista och avgörande på hemmaplan. Men tydligen inte då, sade en besviken Jack Thurin till C More efter matchen.

Men IFK Skövde vill att handbollsförbundet tittar närmare på segermålet som inte blev. Därför har man för avsikt att lämna in en protest, säger klubbens sportchef Ulf Nyström.

— Vi tycker att man kanske måste pröva den här sista situationen. Ett mål döms bort. Sedan om det är så att tiden var ute eller inte ute, det låter jag vara osagt, säger Nyström till Skaraborgs Allehanda.

Han har dock inga större förhoppningar om att få igenom protesten.

— Jag har inga förhoppningar alls, men om inte annat tycker jag att man ska göra det för att markera, säger Ulf Nyström.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

1 timme sedan

Stark högt upp i Texas

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?