Segraren Minjee Lee med Ingrid Lindblad efter Lees seger.
Segraren Minjee Lee med Ingrid Lindblad efter Lees seger. - Foto: TT

Rekordsumma till Minjee Lee – Lindblad elva

Ingrid Lindblad avslutade US Open med sin sämsta runda, men kom på en delad elfteplats och blev bästa amatör.Det var en tuffare dag, konstaterar hon.


Australiskan Minjee Lee hade inga större bekymmer att ta hem golfmajorn US Open i North Carolina i USA. Med en avslutande runda på 71 slag, par, tog hon hem segerchecken på 1,8 miljoner dollar (närmare 18 miljoner kronor) – den högsta summan hittills i damgolfen.

— Vi rör oss enbart i rätt riktning. Jag tror att det kommer att bli bättre och bättre framöver. Det är en sådan stor summa, och jag är verkligen hedrad över att bli den första vinnaren av en sådan, säger hon.

Totalen landade på -13 och de 271 slagen under fyra dagar innebar också det ett rekord i US Open-sammanhang.

— Jag menar, det här är ganska speciellt. Det här är den jag alltid har velat vinna sedan jag var liten, så det känns rätt fantastiskt att kunna få det gjort idag. Jag kan bara inte tro det, säger Lee.

Närmast jagande blev amerikanskan Mina Harigae, fyra slag efter Lee, följt av sydkoreanska Choi Hye-Jin på -7.

Det här är Minjee Lees andra majorseger. Hon vann även Evian Championship i fjol.

Kluriga greener

Anna Nordqvist kom på delad sjätte plats efter en avslutande runda på 73 slag, och totalt fyra under par.

— Jag är glad. Jag gav allt den här veckan. Det har varit en tuff prövning. Under helgen har greenerna varit till och med ännu fastare och snabbare. Jag tror att det var ett riktigt test för oss, säger hon efter tävlingen.

22-åriga amatören Ingrid Lindblad, vars framfart varit ett av de stora samtalsämnena under tävlingen, stod för sin sämsta runda på söndagen, med 76 slag, men höll sig ett slag under par på totalen. Det innebar en delad elfteplats.

— Jag träffade greenerna. Jag slog bra slag. Men vi var liksom för långt från flaggan, som om vi inte var tillräckligt aggressiva för att öppna för korta birdieputtar, säger hon.

Sverige nästa

Nu väntar Scandinavian Mixed i Halmstad som inleds på torsdag. Och US Open verkar ha gett mersmak.

— Alla har hejat på en. Och folket härute har varit fantastiska, de har skrikit "heja Tigers"" och "heja Ingrid" och sagt "bra jobbat i veckan" och så där. Det har varit jättekul, säger hon.

Frida Kinhult avslutade som delad 24:a, fyra slag över, och Linnea Johansson slutade på delad 50:e-plats, tio över.

Fotnot: Idrottsföreningen på Louisiana State University där Ingrid studerar kallas Tigers.

Rättad: I en tidigare version angavs fel prissumma omräknat till svenska kronor.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sverige mot Ungern igen i EM

Ilska då FA-cupen skrotar omspel

1 timme sedan
Världens äldsta fotbollsturnering, den engelska FA-cupen, förändras till nästa säsong då omspelsmatcherna tas bort helt.

Anna Nordqvist: "Mitt liv gick i tusen bitar"

1 timme sedan
Äktenskapet sprack och kort därpå dog hennes ex-make. Livet vändes upp och ned för golfstjärnan Anna Nordqvist som gick in i ett kompakt mörker. Det finns inga ord för att beskriva hur vidrigt det varit. Jag är stolt över att ha tagit mig igenom det året, säger hon i en intervju med svenskgolf.se

Åbergs hemliga vapen: "Säger vart jag ska slå"

3 timmar sedan
Ludvig Åbergs succé blir inte mindre imponerande av att han briljerar på banor han aldrig tidigare testat på. Men Sveriges nya golfstjärna hade inte klarat det på egen hand. Han säger vart jag ska slå och jag försöker bara göra som han säger, säger Åberg om sin nya caddie, veteranen Joe Skovron.

Barcelona straffas av Uefa efter rasism

3 timmar sedan
Barcelona tvingas betala runt 290 000 kronor i böter och får inte sälja bortabiljetter till herrlagets nästa bortamatch i Europa.

Världstvåan till Båstad: "Får nypa sig i armen"

idag 15:16
Australian Open-vinnaren Jannik Sinner kommer till Båstad i sommar. Den italienske världstvåan är klar för spel i den svenska ATP-turneringen, skriver arrangören i ett pressmeddelande.