Tisdag 5 Jul
Stockholm

Talangen stängs av – uttryckte sig rasistiskt

Juri Vips har blivit avstängd av stallet Red Bull efter att ha uttryckt sig rasistiskt. Arkivbild.
Juri Vips har blivit avstängd av stallet Red Bull efter att ha uttryckt sig rasistiskt. Arkivbild. Foto: TT

Estländaren Juri Vips är en av de största talangerna inom Formel 2.21-åringen är kontrakterad av Red Bull men stängs nu av efter att ha uttalat sig rasistiskt under en livesändning när han spelade tv-spel.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Juri Vips spås bli den största föraren från Baltikum någonsin. 21-åringen är under kontrakt med stororganisationen Red Bull Racing men tävlar för stallet Hitech i Formel 2, serien under Formel 1, den här säsongen.

Det kommer han dock inte få göra på ett tag. Under en livesändning på streamingplattformen Twitch uttryckte sig Vips rasistiskt samtidigt som han spelade det populära tv-spelet Call of Duty.

Grodan har fått hans stall att agera. Red Bull Racing stänger av 21-åringen med omedelbar verkan.

"Vi har stängt av juniorföraren Juri Vips från alla lagaktiviteter med omedelbar verkan, under tiden en full utredning görs av incidenten. Som organisation fördömer vi kränkningar av alla sorter och har en nolltolerans-policy när det gäller rasistiskt språkbruk eller beteende inom vår organisation", skriver Red Bull i ett uttalande.

Vips, som skrev på för Red Bull 2018 och körde för stallet under kvalet till Spaniens grand prix i maj, har själv pudlat på Instagram.

"Jag vill be om ursäkt för det kränkande språket som användes tidigare i dag. Det är totalt oacceptabelt och speglar inte värderingarna och principerna jag har. Jag ångrar mitt agerande djupt och det är inte så här jag vill vara en förebild för andra. Jag kommer samarbeta med utredningen till fullo", skriver han.

Juri Vips ligger för tillfället på en sjunde plats i Formel 2:s totala mästerskap.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.