Söndag 3 Jul
Stockholm

Klart: Newcastle värvar landslagsmålvakt

Nick Pope lämnar nedflyttade Burnley för högt siktande Newcastle. Arkivbild.
Nick Pope lämnar nedflyttade Burnley för högt siktande Newcastle. Arkivbild. Foto: TT

Nyrika Newcastle United förstärker laget inför stundande Premier League-säsong.Engelska landslagsmålvakten Nick Pope har skrivit på ett fyrårskontrakt med klubben.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

I vintras blev det klart med nya ägare för engelska fotbollslaget Newcastle United. Laget kontrolleras nu av den saudiarabiska investeringsfonden PIF, vilket har drygat ut lagkassan rejält.

Sedan tidigare har "Skatorna" förstärkt med vänsterbacken Matt Targett och nu är sommarens andra värvning presenterad. Det rör sig om Burnleys 30-årige målvakt Nick Pope, med åtta landskamper för England på meritlistan.

Pope har fått priset som årets spelare i Burnley två gånger och har tecknat ett fyra år långt avtal med Newcastle.

"Nu är jag här och kan inte vänta på att börja. Affären har tagit ett par veckor men jag är överlycklig att vara här och ser verkligen fram emot att börja arbeta", säger Pope till klubbens hemsida.

30-årigens nye tränare Eddie Howe:

"Nick är en exceptionell målvakt på internationell nivå så jag är väldigt nöjd över att addera stark konkurrens till en väldigt viktig position. Det har funnits mycket intresse för honom från andra klubbar så jag vill tacka ägarna för att de löste detta."

I Newcastle blir Pope lagkamrat med svenske högerbacken Emil Krafth.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.