Wayne Rooney lämnar som huvudtränare för Derby County.
Wayne Rooney lämnar som huvudtränare för Derby County. - Foto: TT

Wayne Rooney lämnar Derby County

Det står nu klart att Wayne Rooney inte följer med Derby County till League One nästa säsong.


"The Rams" startade den gångna Championship-säsongen med hela 21 minuspoäng på grund av en rekonstruktion, en följd av klubbens stora ekonomiska problem.

Derby tränas av den förre storspelaren Wayne Rooney som ett tag såg ut att göra en helt makalös vändning på säsongen.

Trots det dystra utgångsläget plockade Derby County 34 poäng, och hade laget inte stått på minuspoäng inför säsongen hade de klarat sig kvar i näst högsta ligan med råge.

"Jag träffade de ledande för klubben för att informera om mitt beslut. De försökte oerhört hårt för att få mig att ändra mig, men jag hade bestämt mig. Min tid i klubben har varit en bergochdalbana av känslor, men jag har njutit av utmaningen", säger Rooney till klubbens hemsida.

Derby Countys ledningsgrupp tog inte lätt på Manchester United-profilens beslut, eftersom hans kontrakt egentligen löpte över nästa säsong.

”Ansvariga för klubben inser att personal och supportrar kommer bli frustrerade och besvikna över den här nyheten, men vi önskar alla honom framgång i framtiden”, skriver ledningen på hemsidan.

TT
Senaste nytt

Isak håller Newcastles CL-dröm vid liv

1 timme sedan

Chicago släpper Perry: Oacceptabelt uppträdande

2 timmar sedan
Förra veckan fick han varken träna eller spela med Chicago.

Klart: De kör stafetten i Östersund

igår 17:30
Anna Magnusson, Linn Persson, Elvira Öberg och Hanna Öberg.

Förbundets oro efter skandalen: "Inte acceptabelt"

igår 17:08
Utredningen efter skandalmatchen mellan Södertälje och Djurgården fortsätter. Samtidigt oroas Svenska ishockeyförbundet över det ökande antalet pyrotekniska incidenter på läktarna. Förbundets tävlingschef Magnus Mårtensson kallar det för "oacceptabelt".

Väderkaos kan försena SHL-match

igår 17:06
SHL-mötet mellan Skellefteå och Färjestad ser ut att bli försenat.

Öbergs miljonsuccé: "En trygghet"

igår 16:22
Prispengarna i skidskyttevärldscupen höjdes med 40 procent till förra säsongen. De svenska stjärnorna körde in miljoner. Pengarna är inte största moroten, men de ger en trygghet, säger Hanna Öberg.