Madelene Sagström klarar kvalgränsen i PGA-mästerskapen. Arkivbild.
Madelene Sagström klarar kvalgränsen i PGA-mästerskapen. Arkivbild. - Foto: TT

Tufft för flera svenskor på LPGA-touren

Två av fem svenskor klarar cutten efter den andra rundan i PGA-mästerskapen. Anna Nordqvist och Madelene Sagström får fortsätta spela i helgen.Sydkoreanskan Chun In-Gee leder fortsatt överlägset.


Under första dagen på Congressional Country Club i Bethesda i Maryland i helgen imponerade Chun In-Gee. Makalösa 64 slag, åtta under par, gav henne inte bara ett nytt banrekord utan ett försprång på fem slag till nästa spelare.

Dag två gick bra om än inte lika överlägset, men tre under par på andra rundan garanterar henne fortsatt ledning och ökar försprånget till sex slag. Nyzeeländska Lydia Ko och amerikanska Jennifer Kupcho jagar på delad andra plats.

Den svenska som svarade för den bästa andrarundan var Anna Nordqvist. Efter att ha gått första rundan på tre över par kan Nordqvist inte ha varit nöjd – men hon följde upp på bästa sätt. På fredagens 18 hål blev det fyra birdies men tyvärr också en bogey. Resultatet innebär ändå att hon ligger på par och tillsammans med ett stort gäng på delad plats 27.

Madelene Sagström var bäst av svenskorna på torsdagen, ett över par, men hade det desto tuffare på andra rundan. Hon började direkt med en dubbelbogey, hämtade sig aldrig och gick runt på 74 slag – tre över par totalt.

Pernilla Lindberg, Frida Kinhult och Linnea Johansson får däremot inte fortsätta spela. Lindberg gick runt på 74 slag och har en score på fem över par. Kinhult svarade för en stark andrarunda men ligger ändå sex ändå över par. Johansson slutar på sammanlagt åtta över par.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!