Serena Williams säger att comebacken var osäker.
Serena Williams säger att comebacken var osäker. - Foto: TT

Serena Williams om comebacken: "Visste inte hur"

Serena Williams, 41, medger att hon inte var säker på hur eller när hon skulle kunna ta sig tillbaka till tennisen. Men att lägga av var aldrig aktuellt.Jag pensionerade mig aldrig. Jag behövde bara läka fysiskt och mentalt. Jag hade inga planer, jag visste inte när jag skulle komma tillbaka, säger hon.


Den amerikanska superstjärnan återvänder till singel-spelet i Wimbledon, ett år efter hon tvingades dra sig ur i första rundan av samma turnering på grund av skada.

Den sjufaldiga mästaren jagar sin 24 grand slam-titel i karriären.

Men hennes långa frånvaro har gjort att hon åkt hiss långt ner på världsrankningen och behövde ett wildcard för att ens få spela Wimbledon.

"Hängde undan racketen"

Men efter en lång karriär, som startade redan 1998, ville Williams inte att en skada skulle vara hennes sista minne av tennisens mest prestigefulla tävling.

— Det var mycket motivation om jag ska vara ärlig. Det var något som fanns i mitt medvetande hela tiden sedan den matchen slutade. Wimbledon var tufft förra året. Det kändes som att jag var skadad för det mesta det året. Sen hade jag av min bakre lårmuskel, säger hon.

Hon berättar att hon satsade på att komma tillbaka i tid till US Open, men insåg till slut att det inte skulle gå.

— Jag hängde undan racketen ett tag så att jag kunde läka.

"Överväldigad"

Williams skada uppstod av att hon halkade och föll på planen i fjol. I år har arrangören beslutat att spelare ska få träna även på center courten, för att undvika liknande, allvarliga, skador. Tanken är att ett mer nedtrampat gräs ska öka greppet för spelarna när det väl är dags för match på världens mest kända gräsplätt.

Williams beslut att göra sin comeback i Wimbledon fattades redan innan Franska mästerskapen och för att värma upp spelade hon dubbelturneringen i Eastbourne i veckan. Den comebacken blev dock kortlivad sedan hennes dubbelpartner, Ons Jabeur, tvingades kasta in handduken inför semifinalen på grund av skada.

Det må vara långt till toppen av världsrankningen för Williams, men hennes stjärnstatus märks ändå av.

— Jag såg henne i går, jag blev ganska överväldigad, säger den nuvarande världsettan, polskan Iga Swiatek.

TT
Senaste nytt

Nilsson kan avgå: "Ett av alla tänkbara alternativ"

1 timme sedan

Gör som Sörenstam – spelar mot herrarna

idag 17:30
Amerikanskan Lexi Thompson kommer att pegga upp på nästa veckas PGA-tourtävling i Nevada.

Fotbolls-VM firar 100 år – spelas i sex länder

idag 17:28
Fotbolls-VM firar 100 år 2030 – vilket firas stort och brett. Slutspelet ska spelas på tre kontinenter och i sex länder. "I en splittrad värld är fotbollen enande", säger Fifa-ordföranden Gianni Infantino.

Alexandersson slagen – Hagström tog EM-guld

idag 16:52
Det blev svenskt guld under sprint-EM i orientering. Efter flera år av misslyckanden fick Sara Hagström till sist utdelning och vann före storfavoriten Tove Alexandersson. Det var väldigt oväntat, men plötsligt händer det, säger guldmedaljören.

Svensk medaljmiss – med en sekund

idag 15:52
Det blev ingen svensk medalj på herrsidan när sprint-EM i orientering inleddes i Italien på onsdagen. Martin Regborn var närmast att nå pallen i den individuella sprinten längs Veronas gator. Och nära var han minst sagt.

Klopp kräver omspel efter VAR-skandalen: "Uppenbart misstag"

idag 15:24
Luis Diaz mål mot Tottenham dömdes felaktigt bort och Liverpool förlorade matchen. Nu kräver lagets tränare Jürgen Klopp att den ska spelas om. Det vore det enda rätta, säger tysken.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.