Jordan Larsson kan bli kvar i AIK. Arkivbild.
Jordan Larsson kan bli kvar i AIK. Arkivbild. - Foto: TT

Larsson bryter kontraktet med Spartak Moskva

Jordan Larsson lämnar Spartak Moskva."Kontraktet har brutits med ömsesidigt samtycke", skriver den ryska fotbollsklubben på Twitter.


Jordan Larsson har varit utlånad från Spartak Moskva till AIK under våren och sommaren. Anledningen är att Internationella fotbollsförbundet Fifa möjliggjort för spelare att lånas ut från sina ryska klubbar på grund av kriget i Ukraina.

Larsson, som startat elva allsvenska matcher och gjort tre mål, spelade drygt en timme, förblev mållös och blev utbytt när AIK spelade 1–1 borta mot Degerfors på söndagen.

Om fyra dagar, på torsdag 30 juni, går hans lånekontrakt med det allsvenska topplaget ut. På måndagen stod det klart att den landslagsmeriterade anfallarens fotbollsframtid därefter inte blir i Spartak Moskva, klubben han värvades till från IFK Norrköping för knappt tre år sedan.

Den ryska klubben skriver på Twitter att kontraktet med Larsson brutits med ömsesidigt samtycke.

Beskedet kan betyda att 25-åringen blir kvar i AIK. Jordan Larsson pratade om sin situation efter 1–1 mot Degerfors.

— Det beror på vad som händer, om jag går på lån eller bryter mitt avtal. Jag får prata med min agent, så får vi sätta oss ned och bestämma. Men AIK är absolut med i bilden, sade han enligt TV4:s Fotbollskanalen.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här är Sveriges grupp i Paris-OS

Klart: Nordiska dueller i Paris-OS

Värdnationen Frankrike valde grupp B. Därmed hamnade Sverige i A – tillsammans med bland andra Norge och Danmark. Paris-OS fylls därmed av nordiska dueller.

Oskarshamns poängkung till Färjestad

1 timme sedan
Profilerna fortsätter att lämna degraderade Oskarshamn.

Dahlins NHL-tränare sparkas

2 timmar sedan
Rasmus Dahlins Buffalo sparkar tränaren Don Granato sedan NHL-klubben missat slutspel för 13:e året i rad.

Hiljemark tar över Elfsborg – succétränaren lämnar

3 timmar sedan
Elfsborg byter tränare i sommar. Jimmy Thelin har fått ett nytt tränarjobb i skotska Aberdeen. Han ersätts av en tidigare SM-guldvinnare i gulsvart: 31-årige Oscar Hiljemark. Det här var planen hela tiden, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson.

Så lever Ludmila Engquist i dag – 23 år efter dopingskandalen

idag 14:14
Den tidigare friidrottaren Ludmila Engquist vann både VM-guld och OS-guld innan hon erkände att hon dopat sig. Nyheter24 har tagit reda på vad svenskarna googlar mest om den före detta stjärnan.