IFK Göteborgs Kevin Yakob jublade efter segern borta mot Sirius.
IFK Göteborgs Kevin Yakob jublade efter segern borta mot Sirius. - Foto: TT

Göteborgs reserver avgjorde i Bergs frånvaro

IFK Göteborg tvingades lämna anfallsstjärnan Marcus Berg hemma.Då tog mittfältarna Gustaf Norlin och Kevin Yakob ett steg fram i planen och säkrade tre poäng (2–1) med varsitt mål borta mot Sirius."Mackan" är en klasspelare, det är se och lära varje dag men vi får spela med den bemanning vi har och vi vinner i kväll. En godkänd insats, säger Gustaf Norlin efter Blåvitts andra raka seger.


IFK Göteborg inledde säsongen med tre allsvenska segrar men sedan har det hackat rejält för laget där Marcus Berg har gjort fem av Blåvitts totalt elva mål under våren. Och rehaben?

— Det är ingen akut skada utan en överansträngning hos honom bara. Det är sådant som kommer med lång och trogen tjänst som gör att "Mackan" måste vila en match, säger Göteborgstränaren Mikael Stahre till TT.

Med den interne skytteledaren borta fick mittfältarna Gustaf Norlin och Kevin Yakob ta ett offensivt steg fram på planen. En lösning som gav utdelning direkt då Norlin gjorde 1–0 i 36:e minuten

— Vi vinner, båda jag och Kevin gör mål och är man en offensiv spelare och gör poäng då är ett mål och en assist godkänt men jag kräver mer av mig själv, som att jag ska vara mer delaktig i spelet, inte slarva utan hitta kombinationer, hitta löpvägar och hela den biten som var så där i kväll, säger 25-årige Norlin självkritiskt.

"Är ett monster"

TT: Du och Kevin Yakob bytte plats i andra halvlek, var det er eller (tränaren) Mikael Stahres idé?

— Det var hans idé. Det blev mycket felvänt spel där fram och det är en sak som jag behöver jobba på och det är Kevin bra på, säger Norlin och fortsätter:

— Kevin är ett monster felvänd och då kan det hända någonting så jag chansade (vid 2–1). Jag lade bollen tillbaka till honom, sedan var det väl på väg att bli slagsmål mellan Kevin och Hosam (Aiesh) om vem som skulle ta bollen men det blev mål och alla är nöjda och glada, säger Gustaf Norlin med ett leende.

Han spelar såklart där tränare Stahre placerar honom men skulle Norlin få drömma lite och välja plats helt själv då:

— Gillar jag ju att vara där uppe. Då blir man första pressgubbe, man har möjligheter att möta och gå i djupet och vara lite närmare mål som jag och Micke snackat om att jag ska vara så det är roligt.

Comeback för Eriksson

Och apropå roligt. I slutet av matchen passade Göteborgstränaren Mikael Stahre på att lufta Sebastian Eriksson i slutet av matchen till de tillresta Blåvittsupportrarnas högljudda glädje.

Den rutinerade mittfältaren slet av hälsenan den 12 september hemma mot Halmstad och gjorde nu comeback i 78:e minuten, knappt nio och en halv månader efter den tuffa skadan.

En comeback och en spelare som definitivt lyfte moralen även i laget berättar Gustaf Norlin:

— Han är 33 år och kommer tillbaka från hälseneskada. Han har kämpat i gymmet och pushat vid sidan av varenda jävla dag sedan det hände i september. Det är så otroligt kul och ger motivation till oss andra också när han kommer in och utstrålar att vi ska vinna den här jävla matchen. Då hänger man med på det tåget bara och sedan så kör man.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mål av Forsberg när Nashville utjämnade

Florida vann efter galna räddningar

2 timmar sedan
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

3 timmar sedan
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.