Lovisa Lindh. Arkivbild.
Lovisa Lindh. Arkivbild. - Foto: TT

Ingen VM-plats för Lindh

Lovisa Lindh får inte springa VM i USA. Efter Diamond League-galan i Stockholm har hon fått nej av Kajsa BergqvistDet har varit tungt att ta det beslutet, säger förbundskaptenen.


Förra året missade hon OS, trots att hon bjudits in av internationella friidrottsförbundet, WA, på grund av SOK:s topp åtta-krav. Inför sommarens VM hade 800-meterslöparen Lovisa Lindh klarat kvalgränsen, men hade inför Diamond League-galan i Stockholm ändå pressen på sig.

2.03,22 blev det till slut för Lindh, som inte kommer att få åka till VM.

— Lovisa har fått nej. Det har varit tungt att ta det beslutet men jag bedömer att hon är för långt ifrån att vara i VM-form, eller för långt bort från att hitta den på den lilla tid som är kvar, säger förbundskaptenen Kajsa Bergqvist.

Lindh klarade kvalgränsen för länge sedan, lite för länge sedan enligt Bergqvist.

— När man är på VM ska man vara konkurrenskraftig och i form, och det är hon inte riktigt.

Besviken

Lindh själv var inte heller nöjd med sitt lopp, men hade ändå hoppats på en VM-plats.

— Inför säsongen trodde vi att det skulle vara klart eftersom jag har tiden i år, men det är klart man ska prestera också, säger Lindh precis efter sitt lopp, innan hon fått besked.

Enligt Bergqvist var det en besviken Lindh som tog emot beskedet att VM-hoppet var ute.

Det var extra tufft att ge beskedet efter det som hände i fjol, då Lindhs petning berodde på SOK.

— Ja, det ska jag nog säga. Det var ett annat läge i fjol, då hade hon gjort tre lopp under 1.59. De sista tre loppen här har varit 2.05, 2.04 och 2.03 så det är en helt annat läge men det är klart att det är tufft.

— Hon har fortfarande tid på sig till EM, så jag hoppas att hon spottar sig i nävarna och tar revansch där, säger Bergqvist.

Andra som fått negativa besked är: stavhopparen Michaela Meijer och höjdhopparen Fabian Delryd

Amb tror på VM-biljett

Spjutkastaren Kim Amb fick dock ett positivt besked. 31-åringen har letat formen hela våren. På Stadion, i mördande konkurrens, blev det nytt säsongsbästa 82,86.

— Det känns jätteskönt, jag är jättenöjd med dagen. Det var en fantastisk tävling, vilken oerhörd grej att vara med om, säger Amb.

Även Bergqvist var nöjd med Ambs kastning.

— Han har fått ett besked. Det är ja, solklart. Han förbättrar sitt årsbästa med fyra meter, färdigsnackat. Han är alltid bra under press, säger Bergqvist

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

3 timmar sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.