Måndag 15 Aug
Stockholm

Venus Williams vann i comebacken

Venus Williams tog sig vidare i mixeddubbeln tillsammans med Jamie Murray.
Venus Williams tog sig vidare i mixeddubbeln tillsammans med Jamie Murray. Foto: TT

Serena Williams är inte den enda i familjen som har gjort tenniscomeback i Wimbledon. Även storasyster Venus, 42, har återvänt till grand slam-gräset.Det blev verkligen i sista minuten, säger hon.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Runt ett år efter sin senaste tävling ställde Venus Williams upp i mixeddubbeln tillsammans med skotten Jamie Murray, bror till tennisikonen Andy Murray.

Och bra gick det.

Williams/Murray besegrade Michael Venus och Alicja Rosolska med 6–3, 6–7, 6–3 och avancerar därmed vidare till Wimbledons andra runda.

— Han spelade lite svår. Jag har velat spela med honom (Jamie) i evigheter men nu blev det verkligen i sista minuten, säger Venus Williams som egentligen inte hade tänkt att spela i Wimbledon, enligt nyhetsbyrån AFP.

42-åriga Williams tog sin första singeltitel i Wimbledon för 22 år sedan och har vunnit turneringen vid fem tillfällen. Hon har även varit i mixeddubbel-finalen vid ett tillfälle: 2006.

36-årige Murray är i sin tur en dubbelspecialist som har vunnit US Opens och Australian Opens herrdubbel. I mixeddubbel har han varit ännu mer framgångsrik och vunnit Wimbledon två gånger och US Open vid tre tillfällen.

Serena Williams ställde upp i singeltävlingen men slogs ut i första omgången av fransyskan Harmony Tan.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.