Fabio Jakobsen vann etapp två av Tour de France efter en spurtstrid.
Fabio Jakobsen vann etapp två av Tour de France efter en spurtstrid. - Foto: TT

Massfall i Tour de France – Jakobsen i topp

Fabio Jakobsen, från Nederländerna, segrade på andra etappen av Tour de France.Etappen var 202 kilometer lång och kördes mellan Roskilde och Nyborg.


Med ett par kilometer kvar att cykla inträffade en vurpa i klungan. Det innebar att mångas chans till etappsegern försvann. Däribland förhandsfavoriten till totalsegern, slovenen Tadej Pogacar.

Efter en spurtuppgörelse segrade till slut Fabio Jakobsen före belgaren Wout van Aert och dansken Mads Pedersen. Van Aert är ny totalledare.

Jakobsens seger var extra speciell eftersom han fick livshotande skador och försattes i konstgjord koma efter en krasch under Polen runt 2020.

— Det har varit en lång resa, steg för steg. En massa personer har hjälpt mig på vägen, det här var för att betala tillbaka till dem, säger Jakobsen efter segern i Discovery+.

Tidigt under etappen bröt sig ett par cyklister loss. Först var de fyra, sedan bara två, dansken Magnus Cort och norrmannen Sven Erik Bystrøm och till slut var det bara norrmannen kvar.

Men etappen avslutades med att cyklisterna skulle ta sig över en för dagen väldigt blåsig Stora Bältbron och strax innan de kom till den var även Byström infångad av klungan med bland annat Jakobsen.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

NHL: Arizona flyttar till Utah

3 timmar sedan
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.