Malmö FF säljer mittbacken Anel Ahmedhodzic till engelska Sheffield United. Arkivbild.
Malmö FF säljer mittbacken Anel Ahmedhodzic till engelska Sheffield United. Arkivbild. - Foto: TT

Malmö säljer Ahmedhodzic

Malmö FF säljer mittbacken Anel Ahmedhodzic, 23, till den engelska Championshipklubben Sheffield United."Vi önskar honom såklart ett stort lycka till i England och säger inte farväl utan på återseende", säger Malmös sportchef Andreas Georgson i ett pressmeddelande.


Ahmedhodzic har sedan i januari i år varit utlånad till franska Bordeaux och i samband med utlåningen förlängde den Malmöfödde mittbacken, som gjort 18 landskamper för Bosnien-Hercegovina, sitt kontrakt med MFF till och med 2023.

Nu är Malmö och Sheffield United överens om en omedelbar övergång.

"Det känns fantastiskt att kontraktet är klart, det har varit tre hektiska dagar, många tester och jag är glad att vi är klara. Jag vill inte berätta hur jag kommer att spela, utan vill bara gå ut och visa alla", säger Anel Ahmedhodzic till Sheffield Uniteds webbplats.

Ahmedhodzic, som vunnit två SM-guld med MFF, har skrivit kontrakt med Sheffield United till 2026 och gjorde det på plats i Portugal där hans nya lag är på träningsläger.

Aftonbladet, som citerar franska L'Equipe, uppger att övergångssumman ligger på 3,5 miljoner euro, motsvarande knappt 38 miljoner kronor.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!