Caroline Seger var trots den svenska segern inte helt belåten med lagets prestation.
Caroline Seger var trots den svenska segern inte helt belåten med lagets prestation. - Foto: TT

Seger: "Vi måste upp många nivåer"

Sverige slog Schweiz i den andra matchen i EM med 2–1.Trots det var mittfältaren Caroline Seger inte helt nöjd efteråt.Vi får bara jobba hårdare och träna ännu mer. Alla vet att vi måste upp många nivåer, säger hon.


Tre poäng må ha inkasserats. Men det var inte en helt nöjd svensk lagkapten som mötte pressen efteråt.

— Det är uppförsbacke deluxe. Vi får jobba så hårt och det är inte mycket som går rätt så jag är jätteglad att vi får med oss tre poäng. Det är fotboll. Ibland gör man det svårare än det är och det gör vi i dag, säger Caroline Seger.

37-åringen är inne på att de svenska fotbollsdamerna fick slita rejält. Det avgörande målet föll inte förrän i den 79:e minuten, trots att Sverige var stora favoriter inför mötet mot Schweiz, som dessutom brottats med magsjuka inom truppen.

— Vi får jobba hårt. Det är så här i EM. Vi får bara jobba hårdare och träna ännu mer. Alla vet att vi måste upp många nivåer. Men det är så här i bland, och ibland får det vara svårt och då är det också extra skönt att vinna, säger Seger.

"Inga skitnationer vi möter"

2–1-segern innebär att Sverige seglar upp på fyra poäng i gruppen, och avancemang till slutspel ser ut att vara inom räckhåll. Uddamålsvinsten innebär dock att man riskerar en tuff lottning i kvartsfinalen då det kan bli en målskillnadshistoria kring vilket lag som ska knipa förstaplatsen.

TT: I OS fick ni ju en drömstart. Hur är det att inte flyga fram direkt från början?

— Nej, men det är ju också en sådan grej. Börjar man tänka och överanalysera så sätter vi nog krokben för oss själva. Vissa turneringar får man slita väldigt hårt. EM är den absolut svåraste turneringen och det är inga skitnationer vi möter, säger Seger och tillägger:

— Det är nästan roligare att slita sig till grejer än att allting går lätt och man tror att man är herre på täppan. Vi får jobba hårt och alla är medvetna om det.

Gav lugnande besked

Lagkaptenen gav även lugnande besked kring sin fot efter att ha setts ha den lindad efter matchen.

— Foten är bra, ingen fara. Det var bara en smäll så det var ingen fara, säger Caroline Seger.

Sverige möter Portugal i Leigh på söndag i den avslutande gruppspelsomgången.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

1 timme sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

1 timme sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

2 timmar sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

3 timmar sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

3 timmar sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.