Två spelare och en tränare i svenska damlandslaget i fotboll har insjuknat i covid-19
Två spelare och en tränare i svenska damlandslaget i fotboll har insjuknat i covid-19 - Foto: Adam Ihse/TT

Här är spelarna i damlandslaget som drabbats av covid-19

Två dagar kvar till EM-kvartsfinal mot Belgien. Då meddelar fotbollslandslaget att Hanna Glas och Emma Kullberg samt ledaren Rasmus Liljeblad testat positivt för covid-19.


"När de är symptomfria, tagit ett negativt antigen-test samt klarat vår interna medicinska hälsokontroll är de välkomna tillbaka in i verksamheten", säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi i ett uttalande på Svenska fotbollförbundets webbplats.

Förbundet meddelar att de tre personerna kommer fortsatt hållas separerade från truppen och följas upp löpande för att kunna återvända till laget så snabbt som möjligt.

De tre personerna testade positivt i antigen-test på måndagen och efter genomförda PCR-test är det nu bekräftat att trion testat positivt för covid-19.

Två dagar kvar till kvartsfinalen i EM 2022

Glas har spelat samtliga minuter för Sverige i EM så här långt. I premiären spelade 29-åringen till höger i en 3–4–3-uppställning medan hon i de övriga två matcherna varit högerback i en fyrbackslinje.

30-åriga Kullberg har ännu inte fått några minuter i mästerskapet men är den spelare som har växlat på högerbacken med Glas på träningarna.

Rasmus Liljeblad är fotbollspsykologisk rådgivare i damlandslaget.

Om två dagar, på fredag kväll, spelar Sverige EM-kvartsfinal mot Belgien i Leigh.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!