Hedvig Lindahl möts av både ris och ros efter gårdagens EM-förlust
Hedvig Lindahl möts av både ris och ros efter gårdagens EM-förlust - Foto: Danny Lawson/Adam Ihse/TT

Hedvig Lindahl bemöter hatet i sociala medier efter EM-förlusten

"Helt värdelös", "Av med hennes huvud", "Sämsta målvakten jag sett". Kritiken mot Hedvig Lindahl efter gårdagkvällens semifinal lät sig inte vänta. Nu bemöter målvakten kommentarerna på Twitter.


Den svenska EM-sagan fick ett tråkigt slut under tisdagskvällen, när damlandslaget fick se sig besegrade av England. 

Fyra mål hade brittiskorna fått in när domaren blåste av matchen – och den svenska målvakten Hedvig Lindahl blev snabbt föremål för kritik.

Till Sportbladet sa Lindahl kort efter förlusten att hon gjort så gott hon kunnat:

– Det är förnedrande mål att släppa in. 3–0-målet... Jag trodde inte att hon skulle klacka. Förlåt, men det var jävligt snyggt av henne. Vid 4–0 försökte jag backa så långt jag kunde. Klart jag vill rädda alla skott men jag kunde inte bättre i dag.

Hatstormen mot Lindahl på sociala medier: "Helt värdelös"

I sociala medier dröjde det inte länge innan folk började tagga henne i elaka kommenterar, där hon anklagas för att ha snuvat Sverige på en potentiell vinst.

Nedan följer några exempel på inlägg från Twitter som publicerades sent under tisdagskvällen:

"Hedvig Lindahl säger att hon inte gjorde något misstag på de fyra målen hon släppte in igår men jag vet att min mormor hade räddat minst två av dem. Lite självkritik är inte fel att ha ibland, särskilt när man varit helt värdelös."

"Lindahl förlorade på egen hand den här turneringen åt Sverige. Snällllla av med hennes huvud"

"Vad en under medelmåttig målvakt gör i ett lag som Sverige vet jag fortfarande inte. Vilken skräckshow från henne idag, hon förstörde hela lagets prestation. Jag vet vad som kommer hända med henne."

"Hedvig Lindahl kostar oss matchen med dessa dumma misstag. Ärligt talat den sämsta målvakten jag någonsin sett."

"Damfotbollen har tagit enorma steg till att bli riktigt underhållande. Men - utvecklingen av målvakterna har stått helt stilla. Rätt tydligt när typ hela laget är nytt men Lindahl står där och sover fortfarande. Pinsamt."

Hedvig Lindahl bemöter kritiken

Det har spekulerats kring att Hedvig Lindahl kommer lägga den internationella karriären på hyllan efter årets EM, inte minst sedan hon själv tog upp frågan under sitt sommarprat.

Om så blir fallet återstår att se – men gårdagens förlust, med tillhörande kritikstorm, verkar hon ha tagit med relativ ro. På Twitter la hon ut ett eget inlägg under tisdagskvällen där hon tackade för allt stöd hon fått efter den tunga semifinalen. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!