En man är misstänkt för hot på Kastrup flygplats, efter att ha uppgett att han hade en bomb i sin väska
En man är misstänkt för hot på Kastrup flygplats, efter att ha uppgett att han hade en bomb i sin väska - Foto: Mads Claus Rasmussen/TT

Uppgifter: Svensk landslagstränare låg bakom bombskämtet på Kastrup

Under fredagen stängdes Kastrup flygplats i Köpenhamn av, efter att en resenär påstått att han hade en bomb i sin väska.


Under fredagsmorgonen stängdes Kastrup flygplats av efter en incident i säkerhetskontrollen. Detta efter att en resenär "ilsknat till" när han fick frågan om vad som fanns i hans väska, och uppgett att han hade en bomb i den.

– Det är en väldigt, väldigt, väldigt dålig idé, säger en presstalesperson till Köpenhamnspolisen till Aftonbladet.

Mannen var en svensk landslagstränare - enligt uppgifter

Enligt uppgifter från Aftonbladet ska resenären i fråga ha varit en svensk landslagstränare, på väg till ett stort mästerskap. 

Terminalen utrymdes i väntan på att bombskyddet skulle undersöka väskan. Mannen greps på plats och ska senare ha meddelat att allt var ett skämt. Efter ungefär en timme kunde polisen i Köpenhamn häva avspärrningarna, då inget farligt hittats i hans väska.

Nu stängs tränaren av

Den misstänkte mannen ska ha varit på väg till ett stort mästerskap när händelsen inträffade. Hans förbund har nu beslutat att stänga av honom med omedelbar verkan.

– Personen är avstängd från vår verksamhet och hans agerande är också ett polisiärt ärende. För oss är det viktigaste att laget och övriga ledare får komma iväg. Det sportsliga får vi försöka lösa på plats, säger förbundets talesperson till Aftonbladet.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

2 timmar sedan
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

3 timmar sedan
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.