En man är misstänkt för hot på Kastrup flygplats, efter att ha uppgett att han hade en bomb i sin väska
En man är misstänkt för hot på Kastrup flygplats, efter att ha uppgett att han hade en bomb i sin väska - Foto: Mads Claus Rasmussen/TT

Uppgifter: Svensk landslagstränare låg bakom bombskämtet på Kastrup

Under fredagen stängdes Kastrup flygplats i Köpenhamn av, efter att en resenär påstått att han hade en bomb i sin väska.


Under fredagsmorgonen stängdes Kastrup flygplats av efter en incident i säkerhetskontrollen. Detta efter att en resenär "ilsknat till" när han fick frågan om vad som fanns i hans väska, och uppgett att han hade en bomb i den.

– Det är en väldigt, väldigt, väldigt dålig idé, säger en presstalesperson till Köpenhamnspolisen till Aftonbladet.

Mannen var en svensk landslagstränare - enligt uppgifter

Enligt uppgifter från Aftonbladet ska resenären i fråga ha varit en svensk landslagstränare, på väg till ett stort mästerskap. 

Terminalen utrymdes i väntan på att bombskyddet skulle undersöka väskan. Mannen greps på plats och ska senare ha meddelat att allt var ett skämt. Efter ungefär en timme kunde polisen i Köpenhamn häva avspärrningarna, då inget farligt hittats i hans väska.

Nu stängs tränaren av

Den misstänkte mannen ska ha varit på väg till ett stort mästerskap när händelsen inträffade. Hans förbund har nu beslutat att stänga av honom med omedelbar verkan.

– Personen är avstängd från vår verksamhet och hans agerande är också ett polisiärt ärende. För oss är det viktigaste att laget och övriga ledare får komma iväg. Det sportsliga får vi försöka lösa på plats, säger förbundets talesperson till Aftonbladet.

/
Senaste nytt

Allt om Siri Benjegård: Ålder, familj och bordtennis-talangen

Svensk mardrömslott i EM-kvalet: "Tuff grupp"

Det kunde inte ha blivit mycket tuffare. Frankrike, England och Irland väntar de svenska fotbollsdamerna i kvalet till nästa års EM. En tuff grupp där alla kommer kunna ta poäng av varandra, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Längdskidåkarens avslöjande: "Alla ligger med alla"

1 timme sedan
Kärleken spirar inom längdskidåkningen. I en intervju avslöjar nu poddprofilerna och längdskidåkarna James Clugnet och Mika Vermeulen om en chockernade upptäckt efter OS 2018.

Nytt avtal mellan hockeyettan och förbundet

1 timme sedan
Svenska Ishockeyförbundet och ligaorganisationen hockeyettan har tecknat ett nytt samarbetsavtal som gäller över säsongen 2029/2030.

Poromaa tillbaka efter sjukdom

1 timme sedan
Det svenska längdlandslaget ska åka femmil i Holmenkollen i helgen. Då är William Poromaa tillbaka efter en sjukdom som stoppade honom i Lahtis i Finland.

Polisutredning mot MFF-stjärnan läggs ner

3 timmar sedan
Malmö FF:s Martin Olsson polisanmäldes för att ha slagit Varbergs Robin Tranberg i ansiktet i söndagens cupmatch mellan lagen, men nu rapporterar Expressen att utredningen har lagts ner.