Fernando Alonso (bilden) lämnar Alpine efter säsongen då han ersätter Sebastian Vettel i Aston Martin. På tisdagen gick Alpine ut med att Oscar Piastri ersätter Alonso, men det stämmer inte, säger Piastri själv. Arkivbild.
Fernando Alonso (bilden) lämnar Alpine efter säsongen då han ersätter Sebastian Vettel i Aston Martin. På tisdagen gick Alpine ut med att Oscar Piastri ersätter Alonso, men det stämmer inte, säger Piastri själv. Arkivbild. - Foto: TT

Kaos om F1-förare: "Har inte skrivit på"

Alpine meddelade att talangen Oscar Piastri var klar för F1-stallet från och med nästa säsong.Det stämmer inte, enligt 21-åringen själv."Jag har inte skrivit på ett kontrakt med Alpine för 2023", skriver australiern på Twitter.


Alpine gick ut med nyheten strax efter 18.00 på tisdagen om att Piastri från och med nästa säsong ersätter Fernando Alonso och blir stallkamrat med Esteban Ocon.

"Oscar är en sällsynt talang. Vi har sett honom utvecklas och mogna till en förare som är mer än redo att ta steget till formel 1", säger Alpines stallchef i Otmar Szafnauer i ett uttalande enligt formel 1.

Knappt två timmar senare blånekar nu Piastri.

"Jag förstår att Alpine, utan min överenskommelse, gått ut med med ett pressmeddelande i eftermiddag om att jag kommer köra för dem nästa år. Det stämmer inte och jag har inte skrivit något kontrakt med Alpine för 2023. Jag kommer inte köra för Alpine nästa år", skriver 21-åringen på Twitter.

Piastri har varit en del av Alpines juniorprogram sedan 2020 och är under årets formel 1-säsong reserv för både Alpine och McLaren.

21-åringen debuterade i formel 2 förra säsongen och vann då mästerskapet, dessutom vann han formel 3-mästerskapet året innan.

Så sent som i går, måndag, meddelade Aston Martin att Fernando Alonso, den här säsongen i Alpine, ersätter Sebastian Vettel (lägger av) från och med nästa säsong.

TT
Senaste nytt

Svenska VM-medaljörer inomhus

3 timmar sedan

Duplantis vinner även när det går emot

3 timmar sedan
Världsstjärna är ett något slitet uttryck som emellanåt används slarvigt. För Armand "Mondo" Duplantis blir det en bock i alla rutor. Förmågan att reda ut en riktigt svår situationen stärker bara bilden av fenomenet till stavhoppare.

Kramer tog VM-silver: "Kan inte vara gladare"

igår 22:16
Andreas Kramer tog silver på 800 meter på inomhus-VM i Glasgow. Det är svenskens första VM-medalj i karriären. Jag kan inte vara gladare, säger Kramer.

Duplantis värderar nya VM-guldet extra högt

igår 21:12
Världen fick se en annan sida av Armand Duplantis. Den i brygga, den som vinglar vid stupet men hittar balansen och till slut vinner VM-guldet överlägset. Det är den jobbigaste guldmedalj jag fått. Den är extra speciell. Jag värderar det här högt, säger han efter det sanslösa dramat i Emirates arena i Glasgow.

Björn gjorde sitt första mål för Chelsea

igår 20:58
Landslagsbacken Nathalie Björn lämnade i januari Everton för topplaget Chelsea. Nu vet Björn hur det känns att göra mål för Londonklubben i ligan.

Foden frälste City – vände derbyt mot United

igår 18:36
Manchester City låg under i derbyt hemma mot United. Då slog Phil Foden till – två gånger om. 23-åringens två fullträffar låg bakom 3–1-segern och City hakar fortsatt på Liverpool i Premier League-toppen.