Onsdag 5 Okt
Stockholm

Kaos om F1-förare: "Har inte skrivit på"

Fernando Alonso (bilden) lämnar Alpine efter säsongen då han ersätter Sebastian Vettel i Aston Martin. På tisdagen gick Alpine ut med att Oscar Piastri ersätter Alonso, men det stämmer inte, säger Piastri själv. Arkivbild.
Fernando Alonso (bilden) lämnar Alpine efter säsongen då han ersätter Sebastian Vettel i Aston Martin. På tisdagen gick Alpine ut med att Oscar Piastri ersätter Alonso, men det stämmer inte, säger Piastri själv. Arkivbild. Foto: TT

Alpine meddelade att talangen Oscar Piastri var klar för F1-stallet från och med nästa säsong.Det stämmer inte, enligt 21-åringen själv."Jag har inte skrivit på ett kontrakt med Alpine för 2023", skriver australiern på Twitter.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Alpine gick ut med nyheten strax efter 18.00 på tisdagen om att Piastri från och med nästa säsong ersätter Fernando Alonso och blir stallkamrat med Esteban Ocon.

"Oscar är en sällsynt talang. Vi har sett honom utvecklas och mogna till en förare som är mer än redo att ta steget till formel 1", säger Alpines stallchef i Otmar Szafnauer i ett uttalande enligt formel 1.

Knappt två timmar senare blånekar nu Piastri.

"Jag förstår att Alpine, utan min överenskommelse, gått ut med med ett pressmeddelande i eftermiddag om att jag kommer köra för dem nästa år. Det stämmer inte och jag har inte skrivit något kontrakt med Alpine för 2023. Jag kommer inte köra för Alpine nästa år", skriver 21-åringen på Twitter.

Piastri har varit en del av Alpines juniorprogram sedan 2020 och är under årets formel 1-säsong reserv för både Alpine och McLaren.

21-åringen debuterade i formel 2 förra säsongen och vann då mästerskapet, dessutom vann han formel 3-mästerskapet året innan.

Så sent som i går, måndag, meddelade Aston Martin att Fernando Alonso, den här säsongen i Alpine, ersätter Sebastian Vettel (lägger av) från och med nästa säsong.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.