Torsdag 11 Aug
Stockholm

Missnöje med domsluten i Malmö

Dudelanges tränare Carlos Fangueiro och spelaren Mahdi Kirch.
Dudelanges tränare Carlos Fangueiro och spelaren Mahdi Kirch. Foto: TT

Malmö FF vann den första Europa League-kvalmatchen mot luxemburgska Dudelange.Från hemmalagets sida ville man haft ett par extra straffar. Men även gästerna var missnöjda med domsluten.Jag tycker de visar bristfällig respekt mot oss, säger Dudelange-tränaren Carlos Fangueiro.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Inför returen nästa vecka leder Malmö FF med 3–0 och har ett gyllene läge att säkra gruppspel i Conference League. Går man segrande ur dubbelmötet kan man dessutom via playoff mot turkiska Sivasspor nå hela vägen in i Europa League.

— Jag är både frustrerad och stolt, mina killar spelade stred hårt och jag önskar att det hade gett mer. Vi hade tio spelare från Luxemburg mot de svenska mästarna, och skapade fem chanser bra chanser trots att vi var en man mindre under 60 minuter. Vi hade kunnat kvittera, säger Dudelange-tränaren innan han ifrågasätter kvällens domare.

Bland annat ståller han sig frågande till hur domaren kunde visa ut mittfältaren Charles Morren.

— Det var Charles första två tacklingar. Sedan har jag redan sett en video av det andra målet, vilket var offside. Jag förstår inte varför det blev straff heller, men som tur var gjorde vår målvakt ett bra jobb och räddade straffen. Det är bristfällig respekt mot vårt lag som vill visa att de kan spela i Europa.

Att sanningen är subjektiv blev uppenbart när MFF-spelarna kommenterade situationerna efter matchen.

— Man är inne i matchen och jag kan förstå att han är irriterad. Men jag tycker vi skulle haft minst en straff till, en när jag blir tacklad och en när målvakten gör ner Jo Inge Berget. Domarna gör sitt bästa och det lönar sig inte att klaga, säger Isaac Kiese Thelin.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.