Mohamed Salah räddade en poäng till Liverpool med sitt kvitteringsmål.
Mohamed Salah räddade en poäng till Liverpool med sitt kvitteringsmål. - Foto: TT

Fulham chockade Liverpool – Salah räddade poäng

Liverpool kryssade mot nykomlingen Fulham i Premier League-premiären. Liverpool kom tillbaka från underläge två gånger, efter ett succéinhopp av nyförvärvet Darwin Nunez.

Nyuppflyttade Fulham tog emot Premier Leagues fjolårstvåa Liverpool på Craven Cottage i London.

Efter en knapp kvart knorrade Liverpool-yttern Luiz Diaz en boll i krysset, men det dömdes korrekt bort för offside på ytterbacken Andy Robertson i sekvensen innan.

Fulham satsade framgångsrikt på långa höga bollar och kontringar i den första halvleken. Och i den 32:a minuten kom utdelningen.

Anfallsesset Aleksandar Mitrovic vann en nickduell mot Trent Alexander-Arnold vid den bortre stolpen och nickade enkelt in 1–0 till nykomlingarna Fulham.

Nunez byttes in

Kort därefter prickade Diaz stolpen för Liverpool, men närmare än så kom inte Merseyside-laget och Fulham kunde välförtjänt gå till pausvila i ledning.

I andra halvlek kom Fulham ut och fortsatte på den inslagna vägen, och utökade så när sin ledning men Neeskens Kebanos avslut träffade insidan av stolpen.

Fem minuter in i andra halvlek kastade Liverpooltränaren Jürgen Klopp in Darwin Nunez för att jaga kvittering. Det gav omedelbart effekt och Liverpool jobbade sig sakta in i matchen. I den 64:e minuten klackade Nunez vackert in 1–1, assisterad av Mohamed Salah.

Henderson i ribban

Glädjen blev dock kortvarig. Mitrovic fick en straff efter en duell med Virgil van Dijk. Den tog han själv hand om och placerade distinkt i nät till 2–1 i den 72:a minuten.

Med tio minuter kvar kvitterade Liverpool till 2–2. Den här gången var det ombytta roller eftersom Nunez assisterade Salah. Målet innebär att Salah har gjort mål i Premier League-premiären sex år i rad, vilket är rekord.

På tilläggstid var Liverpool nära att avgöra matchen, men Jordan Hendersons distansskott träffade ribban. Således blev slutresultatet 2–2 och lagen delade på poängen.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.