Johanna Rytting Kaneryd under EM-kvartsfinalen mot Belgien på Leigh Sports Village. Arkivbild.
Johanna Rytting Kaneryd under EM-kvartsfinalen mot Belgien på Leigh Sports Village. Arkivbild. - Foto: TT

Rytting Kaneryd: "Det har gått sjukt snabbt"

Nervösare än vanligt men mest exalterad och förväntansfull.Det är en annan känsla än jag har känt tidigare men jag längtar tills det drar i gång, säger Johanna Rytting Kaneryd till Fotbollskanalen inför flytten till Chelsea.


Den 10 september spelas säsongens inledande matcher i engelska Womens Super League. En av de mest uppmärksammade nykomlingarna är den svenska forwardsstjärnan Johanna Rytting Kaneryd. För första gången berättar hon nu själv i i en intervju med Fotbollskanalen om varför valet föll på Chelsea, trots att hon hade flera bud från andra toppligor.

— Ända sedan jag fick reda på intresset från Chelsea har det varit ett lag jag prioriterat högt, säger hon till Fotbollskanalen.

— Jag tycker att det är ett av de bästa lagen ute i Europa som har en ambition att vinna. Och jag vill gå till en toppklubb som tillhör eliten och spela med de bästa spelarna. Jag tror att det är rätt steg för mig.

Flera klubbar hade visat intresse för Häckenstjärnan redan innan EM drog i gång. När mästerskapet väl var över efter det svenska uttåget i semifinalen gick det fort.

— Det har gått sjukt snabbt. Jag har vetat att Chelsea har varit intresserade, men jag var inställd på att jag kanske skulle behöva vara kvar i Sverige året ut. Men efter EM förstod jag att det var på riktigt, säger hon i intervjun.

Kontraktet med Chelsea är skrivet över säsongen 2025 och hon hoppas mycket på framtiden i klubben och att hon kommer till en passande omgivning och coachingteamet med huvudtränaren Emma Hayes.

— Hon har varit tydlig med hur hon ser mig som fotbollsspelare och det är så jag ser mig själv. En kreativ spelare som utgår från högerkanten och gör min grej som jag är bra på.

Att det finns andra svenskor, Zecira Musovic och Magdalena Eriksson, i klubben har underlättat beslutet och betyder mycket för tryggheten i den nya miljön tycker Rytting Kaneryd.

Flytten till Chelsea går redan i veckan. Därefter väntar försäsongsläger i USA innan ligaspelet inleds med ett hemmamöte mot West Ham den 11 september.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

3 timmar sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

3 timmar sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.