Torsdag 6 Okt
Stockholm

OS-medaljören stängs av efter rattfylla

OS-medaljören Kim Min-Seok har stängts av i 18 månader efter att ha kört rattfull. Arkivbild.
OS-medaljören Kim Min-Seok har stängts av i 18 månader efter att ha kört rattfull. Arkivbild. Foto: TT

Skridskostjärnan Kim Min-Seok har blivit avstängd från tävling i 18 månader av det koreanska skridskoförbundet efter att ha krockat sin bil under påverkan av alkohol efter en utekväll med landslaget.Även förbundskaptenen Kim Jin-Su och tre landslagskollegor stängs av för sin medverkan till incidenten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Kim Min-Seok gjorde sig ett namn för den breda publiken när han tog brons på 1 500 meter under OS på hemmaplan i Pyeongchang 2018. Han följde upp detta med ytterligare ett brons på samma distans i Peking fyra år senare.

Nu gör 23-åringen ånyo rubriker – men av helt andra anledningar. Det var i slutet av juli som Kim Min-Seok satte sig i sin bil där han, efter att ha druckit alkohol, krockade in i ett staket på landslagets träningsanläggning. Nu har stjärnan straffats, rapporterar sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap.

Det koreanska skridskoförbundet stänger av Kim Min-Seok i 18 månader och förbundskaptenen Kim Jin-Su blev även han avstängd i ett år över för "bristande tillsyn".

Tre lagkamrater, Chung Jae-Won, Jeong Seon-Kyo samt Chung Jae-Woong, har också stängts av för sin medverkan under den ödesdigra utekvällen. Åkarna stängs av i två, sex och tolv månader.

Kim Min-Seok kan som tidigast vara tillbaka på isen i februari 2024.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.