Anthony Modeste lämnar Köln för spel i Borussia Dortmund.
Anthony Modeste lämnar Köln för spel i Borussia Dortmund. - Foto: TT

Efter tumören: Han ersätter Haller

Fransmannen, tillika anfallaren, Anthony Modeste ersätter Sébastien Haller, i Borussia Dortmund, som genomgår behandling för en tumör i testiklarna.


Enligt tyska medier kommer Dortmund att betala Köln fem miljoner euro, vilket motsvarar cirka 50 miljoner kronor, för anfallaren.

Klubben har tidigare meddelat att Haller kommer att saknas på obestämd tid.

"Mot bakgrunden av Sébastien Hallers sjukdom är vi glada att vi med kort varsel kunde addera en anfallare som Anthony Modeste i vår trupp. Ett rutinerat proffs som känner Bundesliga mycket väl och som gjorde 20 mål förra säsongen", säger Sebastian Kehl, Dortmunds sportchef, till klubbens webbplats.

Den 34-årige fransmannen har undertecknat ett ettårigt avtal.

Inför säsongen sålde Dortmund sin norska stjärnanfallare Erling Haaland till Manchester City. Han ersattes då av ivorianen Haller.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ny Frölundaseger – utjämnat i semifinalen

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

2 timmar sedan
Oscar Engsund har mottagit hot och hat efter övergången från Oskarshamn till HV71, berättar 30-åringen i en intervju med Barometern.

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

2 timmar sedan
Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.

Hälsan stoppar Kinhult – missar majorn

3 timmar sedan
Frida Kinhult har visat fin form på sistone, men nu missar hon veckans majortävling i Texas.

Nadal dominant i comebacken: "Betyder mycket"

3 timmar sedan
Rafael Nadal vann övertygande i comebacken. Efter drygt tre månaders skadeuppehåll besegrade han italienaren Flavio Cobolli med 2–0 i set i första omgången av Barcelonas ATP-turnering. Att kunna vara med och tävla betyder mycket, säger han.

Stjärnans OS-plan – revansch i Paris

idag 18:14
Revansch. Det är vad Jim Gottfridsson tänker på när han pratar om OS i Paris – och handbollsstjärnan anser att känslan är en styrka. Det tror jag talar för oss, säger han.