Serena Williams lägger tennisracket på hyllan.
Serena Williams lägger tennisracket på hyllan. - Foto: Christopher Katsarov/TT

Tennislegenden Serena Williams avslutar karriären: "Måste gå vidare"

Den 40-åriga tennisstjärnan Serena Williams är nära att lägga av. Det berättar hon i tidningen Vogue.


Med 23 grand slam-titlar är Serena Williams den mest framgångsrika kvinnliga tennisspelaren i modern tid. Endast Margaret Court har tagit fler – 24 stycken.

Då debuterade Serena Williams i tennis

Williams debuterade redan 1995 och hennes senaste grand slam titel kom i Australian Open 2017 då hon var gravid i den andra månaden.

På Instagram skriver Williams:

"Där kommer en tid i livet då vi måste gå en annan väg livet. Den tiden är alltid svår när du älskar vad du gör. Herregud vad jag älskar tennis. Men nu har nedräkningen börjat".

Hon konstaterar att hon ser slutet men gillar inte att använda orden "att pensionera sig".

Därför slutar Serena Williams med tennis

Serena Williams fyller 41 år i september och skriver att hon vill prioritera familjen och skaffa ett barn till, men då inte som aktiv tennisspelare. Hon vill uppfylla sin dotter Olympias önskan om att bli storasyster.

— Jag har haft svårt att erkänna för mig själv eller någon annan att jag måste gå vidare från tennisen. Alexis, min man, och jag pratar inte om det, det är som ett ämne belagt med tabu. Jag pratar inte ens om det med mamma eller pappa, säger hon till Vogue och fortsätter:

— Det är som att det inte är på riktigt förrän man säger det högt. Så fort det kommer upp får jag en klump i halsen och börjar gråta. Den enda som jag pratat med om det här är med min terapeut, säger hon i Vogue.

Det blir Serena Williams sista tävling

US Open som avgörs i månadsskiftet augusti-september ser alltså ut att bli Williams sista grand slam-turnering.

De senaste säsongerna har Williams haft stora skadeproblem, men hon gjorde comeback i Wimbledon i juni. Där åkte hon ut redan i den första omgången.

I veckans WTA-turnering i Toronto vann hon sin första match på 14 månader och är klar för andra omgången.

TT
/
/
Senaste nytt

Allt om Siri Benjegård: Ålder, familj och bordtennis-talangen

Svensk mardrömslott i EM-kvalet: "Tuff grupp"

1 timme sedan
Det kunde inte ha blivit mycket tuffare. Frankrike, England och Irland väntar de svenska fotbollsdamerna i kvalet till nästa års EM. En tuff grupp där alla kommer kunna ta poäng av varandra, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Längdskidåkarens avslöjande: "Alla ligger med alla"

1 timme sedan
Kärleken spirar inom längdskidåkningen. I en intervju avslöjar nu poddprofilerna och längdskidåkarna James Clugnet och Mika Vermeulen om en chockernade upptäckt efter OS 2018.

Efter konflikt och kritik – nytt hockeyavtal

1 timme sedan
Svenska Ishockeyförbundet och ligaorganisationen hockeyettan har tecknat ett nytt samarbetsavtal som gäller tv-rättigheter över säsongen 2029/2030. Detta efter år av kritik mot hockeyettans tv-avtal.

Poromaa tillbaka efter sjukdom

2 timmar sedan
Det svenska längdlandslaget ska åka femmil i Holmenkollen i helgen. Då är William Poromaa tillbaka efter en sjukdom som stoppade honom i Lahtis i Finland.

Polisutredning mot MFF-stjärnan läggs ner

3 timmar sedan
Malmö FF:s Martin Olsson polisanmäldes för att ha slagit Varbergs Robin Tranberg i ansiktet i söndagens cupmatch mellan lagen, men nu rapporterar Expressen att utredningen har lagts ner.