Serena Williams lägger tennisracket på hyllan.
Serena Williams lägger tennisracket på hyllan. - Foto: Christopher Katsarov/TT

Tennislegenden Serena Williams avslutar karriären: "Måste gå vidare"

Den 40-åriga tennisstjärnan Serena Williams är nära att lägga av. Det berättar hon i tidningen Vogue.


Med 23 grand slam-titlar är Serena Williams den mest framgångsrika kvinnliga tennisspelaren i modern tid. Endast Margaret Court har tagit fler – 24 stycken.

Då debuterade Serena Williams i tennis

Williams debuterade redan 1995 och hennes senaste grand slam titel kom i Australian Open 2017 då hon var gravid i den andra månaden.

På Instagram skriver Williams:

"Där kommer en tid i livet då vi måste gå en annan väg livet. Den tiden är alltid svår när du älskar vad du gör. Herregud vad jag älskar tennis. Men nu har nedräkningen börjat".

Hon konstaterar att hon ser slutet men gillar inte att använda orden "att pensionera sig".

Därför slutar Serena Williams med tennis

Serena Williams fyller 41 år i september och skriver att hon vill prioritera familjen och skaffa ett barn till, men då inte som aktiv tennisspelare. Hon vill uppfylla sin dotter Olympias önskan om att bli storasyster.

— Jag har haft svårt att erkänna för mig själv eller någon annan att jag måste gå vidare från tennisen. Alexis, min man, och jag pratar inte om det, det är som ett ämne belagt med tabu. Jag pratar inte ens om det med mamma eller pappa, säger hon till Vogue och fortsätter:

— Det är som att det inte är på riktigt förrän man säger det högt. Så fort det kommer upp får jag en klump i halsen och börjar gråta. Den enda som jag pratat med om det här är med min terapeut, säger hon i Vogue.

Det blir Serena Williams sista tävling

US Open som avgörs i månadsskiftet augusti-september ser alltså ut att bli Williams sista grand slam-turnering.

De senaste säsongerna har Williams haft stora skadeproblem, men hon gjorde comeback i Wimbledon i juni. Där åkte hon ut redan i den första omgången.

I veckans WTA-turnering i Toronto vann hon sin första match på 14 månader och är klar för andra omgången.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

1 timme sedan

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

3 timmar sedan
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.