Brages tränare Klebér Saarenpää. Arkivbild.
Brages tränare Klebér Saarenpää. Arkivbild. - Foto: TT

"Bra att det blir rubriker om Brage"

Tabelltvåan Brage tappade poäng mot bottenlaget Norrby.Då rök Brage-spelarna André Reinholdsson och Niklas Söderberg ihop vid slutsignal.Att sådant händer är inte konstigt, säger Brages tränare Klebér Saarenpää.


Brage kvitterade sent i tisdagens bortamöte med Norrby och fick med sig en poäng hem till Borlänge.

Vid slutsignal var känslorna utanför tröjorna hos såväl André Reinholdsson och Niklas Söderberg, båda i Brage, vilket gjorde att duon hamnade i luven på varandra.

Spelare från båda lagen gick emellan och Brage-kaptenen Alexander Zetterström tog ton och skrek: "Ta det där inne, inte här".

Rubrikerna blev många, men Brages tränare Klebér Saarenpää tonar ner det hela dagen efter.

"Olyckligt inför öppen ridå"

— Det är sådant som händer. Sedan är det olyckligt att det händer efter en match sådär, inför öppen ridå. Jag pratade med bägge direkt efteråt och vi kommer ta upp det på agendan i nästa samling och så kommer det vara utagerat. Kaptenen har tagit det med spelarna också, så vi kommer gå vidare. Det är inga konstigheter, säger Saarenpää och tillägger:

— Men det är bra att det blir rubriker om Brage, det är det enda sättet vi får det på.

Med tanke på Norrbys och Brages tabelläge i superettan, tolva respektive tvåa, var resultatet lite av en missräkning.

Det är däremot inte tabelläget i sin helhet.

Tvåa i superettan efter 18 spelade omgångar var inte riktigt vad Brage hade förväntat sig.

"Gått över förväntan"

— Det har gått över förväntan. Det låg inte riktigt i planen med en så ny trupp som vi har, men allt har fallit väl på plats och vi har haft det där magiska flytet och fått saker och ting att klicka. Men det är fortfarande många matcher kvar, det är i slutändan det gäller, säger Saarenpää.

TT: Många matcher kvar är det, men vågar ni drömma lite om allsvenskan eller är det match för match som gäller?

— Det är alltid match för match, det går inte göra på något annat sätt. Det är nästa träning, nästa match, inte titta i tabellen eller vad alla andra gör, då går man lätt vilse i det.

— Med det sagt, alla är människor, folk tittar i tabellen och drömmer sig bort, men det får absolut inte komma upp på gruppnivå och snackas. Det har vi motarbetat länge och satt en struktur för. Men jag fattar att människor är människor.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

1 timme sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.