Fredag 7 Okt
Stockholm

Tobias Sana klar för BK Häcken: "Väldigt glad"

Tobias Sana klar för Häcken. Arkivbild.
Tobias Sana klar för Häcken. Arkivbild. Foto: TT

Skandalomsusade Tobias Sana är klar för BK Häcken. Det meddelar klubben på sin webbplats.Kontraktet sträcker sig över ett och ett halvt år med option på ytterligare ett."Det är kul att komma till ett lag som ligger i toppen och som är intresserade av att värva en. Jag är väldigt glad över att vara här", säger Sana.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Tobias Sana har gått klubblös sedan han blev släppt av IFK Göteborg i maj. Nu har han presenterats av BK Häcken och gör sin första träning med laget redan i morgon.

"BK Häcken är en förening som har utvecklats och som tar steg för steg för varje år som går och som har etablerat sig i toppen. Det är ett bra lag som spelar en fantastisk fotboll", säger Sana i ett uttalande på klubbens hemsida och fortsätter:

"Det är kul att komma till ett lag som ligger i toppen och som är intresserade av att värva en. Jag är väldigt glad över att vara här, i en sådan miljö".

33-åringen har tidigare representerat klubbar som Ajax, Malmö FF och Aarhus. Tobias Sana har skrivit på ett kontrakt på ett och ett halvt år med option på ytterligare ett.

"Det är en bra värvning som passar vår profil. Förväntningarna är att Tobias ska kunna komma in direkt och bidra på och utanför planen", säger Häckens sportchef Martin Ericsson.

Den 19 maj meddelade IFK Göteborg att man "avslutat samarbetet" med Tobias Sana. Detta på grund av ett internt bråk mellan Sana och tränaren Mikael Stahre.

I årets allsvenska har han stått för två assist på sex matcher.

Häcken toppar allsvenskan efter 17 spelade omgångar. Sana kan debutera redan i nästa match mot Mjällby den 15 augusti.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.