Tobias Sana klar för Häcken. Arkivbild.
Tobias Sana klar för Häcken. Arkivbild. - Foto: TT

Tobias Sana klar för BK Häcken: "Väldigt glad"

Skandalomsusade Tobias Sana är klar för BK Häcken. Det meddelar klubben på sin webbplats.Kontraktet sträcker sig över ett och ett halvt år med option på ytterligare ett."Det är kul att komma till ett lag som ligger i toppen och som är intresserade av att värva en. Jag är väldigt glad över att vara här", säger Sana.


Tobias Sana har gått klubblös sedan han blev släppt av IFK Göteborg i maj. Nu har han presenterats av BK Häcken och gör sin första träning med laget redan i morgon.

"BK Häcken är en förening som har utvecklats och som tar steg för steg för varje år som går och som har etablerat sig i toppen. Det är ett bra lag som spelar en fantastisk fotboll", säger Sana i ett uttalande på klubbens hemsida och fortsätter:

"Det är kul att komma till ett lag som ligger i toppen och som är intresserade av att värva en. Jag är väldigt glad över att vara här, i en sådan miljö".

33-åringen har tidigare representerat klubbar som Ajax, Malmö FF och Aarhus. Tobias Sana har skrivit på ett kontrakt på ett och ett halvt år med option på ytterligare ett.

"Det är en bra värvning som passar vår profil. Förväntningarna är att Tobias ska kunna komma in direkt och bidra på och utanför planen", säger Häckens sportchef Martin Ericsson.

Den 19 maj meddelade IFK Göteborg att man "avslutat samarbetet" med Tobias Sana. Detta på grund av ett internt bråk mellan Sana och tränaren Mikael Stahre.

I årets allsvenska har han stått för två assist på sex matcher.

Häcken toppar allsvenskan efter 17 spelade omgångar. Sana kan debutera redan i nästa match mot Mjällby den 15 augusti.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

NHL: Arizona flyttar till Utah

2 timmar sedan
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.