Eve Muirhead lägger kasten på hyllan. Arkivbild.
Eve Muirhead lägger kasten på hyllan. Arkivbild. - Foto: TT

Hasselborgs rival lägger av

Eve Muirhead slutar med curling blott 32 år gammal. Hon gör så som regerande europeisk-, världs- och olympisk mästarinna."Det har varit en känslosam resa, men en resa jag är stolt över", skriver stjärnan på Twitter.


Färskt efter februaris OS-guld i Peking väljer Storbritanniens kapten och curlingess Eve Muirhead att sluta. OS-guldet var den enda guldmedaljen Storbritannien kammade hem i mästerskapet. För det prisades hon av drottning Elizabeth II med den brittiska imperieorden.

Eve Muirhead har gått många tuffa matcher mot svenska lag Hasselborg i curlingmästerskap de senaste åren. Bland annat just i OS-semifinalen i Peking i februari, som Sverige förlorade, samt i EM-finalen i Lillehammer i fjol.

Skotskan meddelar beslutet på Twitter.

"Att sluta som regerande europeisk-, världs- och olympisk mästarinna är något som jag alltid drömt om och jag lämnar sporten med ett leende på mina läppar."

Skotskan vann senaste OS och EM, samt mixeddubbel-VM

Muirhead var verksam under 15 år och tog 17 internationella medaljer varav 11 guld.

"Bakom varje idrottare finns ett lag och jag har haft äran att jobba med de allra bästa. Från botten av mitt hjärta vill jag tacka varenda lagkamrat som jag haft äran att spela med för ert hårda jobb och er hängivenhet."

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

3 timmar sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.