Tisdag 27 Sep
Stockholm

Besviken Hansson utan medalj: "Inga ursäkter"

Sophie Hansson kom på sjätte plats på 100 meter bröstsim under sim-EM i Rom.
Sophie Hansson kom på sjätte plats på 100 meter bröstsim under sim-EM i Rom. Foto: TT

Det ville sig inte för Sophie Hansson i EM-finalen på 100 meter bröstsim.Den regerande svenska Europamästarinnan slutade sexa.Jag har väl hamnat i den där klassiska "året efter OS-formen", säger 24-åringen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Svenskan hade den långsammaste reaktionstiden i startfältet och simmade i mål på tiden 1.07,31.

— Det har vi gjort några gånger nu va?, säger Hansson till TT om att sluta sexa.

— Som jag sade till de andra: Jag hoppade i och gav allt Sophie Hansson hade i dag och tyvärr är det inte mer. Inga ursäkter. Jag har väl hamnat i den där klassiska "året efter OS-formen". Jag tränar bra och gör allt rätt men får inte ut det på tävling.

"Är tufft"

På Tokyo OS slog Hansson till med tiden 1.05,66 – en tid som på sim-EM i Rom hade inneburit EM-guld.

— Det är ytterligare en tävling där mitt pers hade lett till ett guld. Men om man kollar på andras pers så har de också varit under tidigare, så jag är inte den enda som lägger på mig tid. Det är verkligen tufft att gå tillbaka till ett sådant här år med så många tävlingar, säger Hansson.

Guldet gick till italienskan Benedetta Pilato på tiden 1.05,97. Även silvret gick till hemmanationen då Lisa Angiolini var näst snabbast på tiden 1.06,34. Bronset knep Ruta Meilutyte från Litauen på tiden 1.06,50.

Sämre för Johansson och Rosvall

Final simmade även Victor Johansson på 800 meter fritt, en final svensken blev klar för efter spurtdrama. Men i finalen hade Johansson inte mycket att säga till om utan slutade sist på tiden 7.54,51.

Nu tvekar Johansson över om han ska simma 1 500 meter fritt.

— Det blev tungt mitt i loppet ungefär. Jag och min tränare har lite beslut att ta inför de kommande loppen. Med tanke på att orken inte finns där så får vi se, säger Johansson som också ska simma 400 meter fritt.

EM-guldet gick till italienaren Gregorio Paltrinieri som även satte nytt mästerskapsrekord på tiden 7.40,86. Lukas Märtens, Tyskland, tog silvret medan bronset gick till italienaren Lorenzo Galossi.

För Hanna Rosvall gick det inte heller hela vägen den här lördagen. Svenskan slutade sist i sin semifinal på 50 meter ryggsim.

Rumänske underbarnet David Popovici, 17 år, tog guld och slog världsrekord på 100 meter fritt. Han putsade brasilianaren Cesar Cielos superdräktsrekord från just Rom (VM 2009) med fem hundradelar till 46,86.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.