Söndag 2 Okt
Stockholm

Mardrömsmatch för United – de Gea syndabock

Manchester Uniteds målvakt David de Gea.
Manchester Uniteds målvakt David de Gea. Foto: TT

Manchester United blev överkört av Brentford på bortaplan och låg under med 0–4 i halvtid – vilket även blev slutresultatet.Målvakten David de Gea blev syndabock med två rejäla bjudningar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

1–0 kom redan efter tio minuter då Brentford vann boll högt upp på Uniteds planhalva. Josh Dasilva nöp till sig bollen och testade ett distansskott som de Gea tappade in i mål.

Åtta minuter senare kom mål – och bjudning – nummer två. Uniteds målvakt skulle starta ett uppspel och passade till en redan markerad Christian Eriksen. Dansken tappade bollen i duellen med sin landsman Mathias Jensen som svarade med att placera in bollen i mål.

Det kom fler

3–0 kom på hörna där nyförvärvet Lisandro Martinez förlorade en nickduell med Ben Mee.

Mardrömmen var inte slut där.

Brentford vann boll på egen planhalva och satte genast igång ett långt uppspel på anfallaren Ivan Toney. Engelsmannen förlängde till sin anfallskollega Bryan Mbeumo som kyligt placerade in fyran för Brentford.

Uniteds tränare Erik ten Hag valde att göra ett trippelbyte redan i paus i hopp om att väcka liv i matchen. Men han och United fick inte någon vidare utdelning eller nytändning. Med närmare 70 procents bollinnehav så saknade "The Red Devils" det lilla extra och kom aldrig riktigt nära ett reduceringsmål.

Värsta tänkbara start

Det fanns spekulationer huruvida Cristiano Ronaldo skulle finnas med i startelvan men när den kom stod det klart att portugisen skulle starta. Svenske Anthony Elanga förpassades till bänken men fick hoppa in med en halvtimme kvar att spela.

En annan svensk, Victor Nilsson Lindelöf, fanns inte med i matchtruppen för andra matchen i rad på grund av en skadekänning.

Erik ten Hag har fått värsta tänkbara start på säsongen. Efter 1–2-förlust i hemmapremiären på Old Trafford mot Brighton följde hans manskap upp det med att bli rejält asfalterade av Pontus Janssons Brentford.

Nederländaren lär få tid att bygga och sätta sin prägel på det här Manchester United-laget men han har onekligen fått det hett om öronen redan innan tredje omgången.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.