IFK Norrköpings nye tränare Glen Riddersholm under mötet med Elfsborg.
IFK Norrköpings nye tränare Glen Riddersholm under mötet med Elfsborg. - Foto: TT

Heta känslor i Riddersholms Norrköping-debut

Alexander Bernhardsson trodde han hade avgjort i slutminuterna.Men Elfsborgs mål dömdes bort – till hemmalagets stora missnöje.I stället fick Glen Riddersholm med sig en poäng i debuten som IFK Norrköping-tränare.

Det var hett i Borås, men frågan var om det inte var ännu hetare på Borås arena.

Med fem minuter kvar av ordinarie tid skickade inbytte Alexander Bernhardsson in 2–1 för hemmalaget Elfsborg.

Stor glädje på hemmaläktarna, men den blev kortvarig då domarteamet tog beslutet att döma bort målet då de hittade en hands på Bernhardsson i ett tidigare skede – något som väckte ilska i Borås-klubben.

— Det tog ganska lång tid innan man ändrade beslutet, men det är inget vi kommer älta just nu, säger Elfsborgs tränare Jimmy Thelin i Discovery+.

"Pekings" nye tränare Glen Riddersholm, som presenterades i måndags, om matchen:

— Det var stabilt, jag tycker vi hängde ihop som ett lag, vi gjorde det svårt för Elfsborg.

Elfsborg var det laget som tog ledningen i matchen när en omarkerad Michael Baidoo tryckte in 1–0 från nära håll efter 33 minuters spel.

Kvitteringen – och slutresultatet 1–1 – ordnade Arnór Sigurdsson 20 minuter in på andra halvlek.

Elfsborg är tia i tabellen med 23 poäng efter 18 omgångar, en placering och tre poäng före dagens motståndare.

Oavgjort blev det även på annat håll då Degerfors och Varbergs Bois slutade 1–1.

Degerfors tog sig i och med poängen upp till kvalplats och petade ner Helsingborgs IF under nedflyttningsstrecket. Varberg är tolva i tabellen.