Förbundskapten Henrik Ankarcrona och världsmästaren Henrik von Eckermann.
Förbundskapten Henrik Ankarcrona och världsmästaren Henrik von Eckermann. - Foto: TT

Ankarcrona: "Jag är otroligt glad för Henrik"

Henrik Ankarcrona räknade in sin åttonde mästerskapsmedalj som förbundskapten.Men det var en bisak.Han hyllade ryttarna och mest lyfte han förstås världsmästaren Henrik von Eckermann.Han åkte hit och sade att han skulle ta två guldmedaljer med sig hem och lyckades, säger Ankarcrona.


Lycklig, omtumlad och lättad över att en intensiv vecka slutade på allra bästa sätt.

— Jag är otroligt glad för Henrik och hela hans team. Vilken ryttare, vilken hästskötare, vilken hovslagare. Jag vet hur hårt de arbetar, Henrik är en perfektionist ut i fingerspetsarna och ger sig aldrig.

— Det finns inget som är omöjligt, det finns bara nya angreppssätt. Han är fantastisk på det. Han har visat sig mentalt stark genom att kunna hålla ihop det hela vägen, säger förbundskaptenen.

Henrik von Eckermanns VM-guld innebär att han kliver upp på samma nivå som Sveriges allra största idrottare 2022.

Han gör sådana individuella idrottare som simmaren Sarah Sjöström, Armand Duplantis, Nils van der Poel, Sara Hector, Jonna Sundling och Tove Alexandersson sällskap.

På frågan vilken prestation Ankarcrona tycker är störst på senare tid, Duplantis VM-guld och världsrekord eller von Eckermanns dubbla guld, väljer förbundskaptenen att svara diplomatiskt.

— Idrottsliga prestationer på allra högsta nivå är fantastiska. Jag sitter hemma i soffan och hoppar när Armand gör det. Jag känner inte honom alls, men han verkar vara en fantastisk människa med en otrolig inställning. Han är världens i särklass bäste i en annan sport.

— Det är klart att mitt hjärta är med Henrik. Det vore konstigt annars, men jag kan inte ställa fantastiska prestationer som dessa mot varandra.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!