Tisdag 27 Sep
Stockholm

Djurgården säljer Lindahls konkurrent

Kelsey Daugherty. Arkivbild.
Kelsey Daugherty. Arkivbild. Foto: TT

Amerikanske stjärnmålvakten Kelsey Daugherty säljs till Louisville FC, meddelar Djurgården klubben på sin webbplats."Det här var ett steg Kelsey ville ta", säger Djurgården dams sportchef Jean Balawo.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Tidigare i juli kom en riktig transferbomb inom svensk damfotboll. Svenska landslagsmålvakten Hedvig Lindahl, 39, hade skrivit på ett kontrakt över 2023 med Djurgården, vilket annonserades mitt under brinnande fotbolls-EM.

Lindahl blir en direkt ersättare till Kelsey Daugherty som nu säljs till Louisville FC i den amerikanska högstaligan, NWSL.

"Det här var ett steg Kelsey ville ta och vi kommer givetvis inte att stå i vägen för henne. Det är oerhört glädjande att spelare kan komma till Djurgården och utvecklas för att sedan ta ytterligare ett kliv", säger sportchefen Jean Balawo i ett uttalande på klubbens hemsida.

Kelsey kom till Djurgården från Chicago Red Stars och spelade samtliga 22 matcher under fjolårssäsongen. I år höll hon åtta nollor i damallsvenskan och Svenska Cupen.

"Jag ser verkligen fram emot att ta mig an nya utmaningar i Louisville och få möjligheten att spela hemma igen", säger hon.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.