Tisdag 27 Sep
Stockholm

OS-guldhjälte gravid – missar EM på hemmaplan

Sara McManus under OS i Pyeongchang. Arkivbild.
Sara McManus under OS i Pyeongchang. Arkivbild. Foto: TT

Lag Hasselborg tappar en viktig pusselbit inför hemma-EM i curling. Sara McManus är gravid och kommer, om Sverige tar sig dit, att missa mästerskapet."Om allt går som planerat får vi se den lille krabaten i december", skriver McManus på Instagram.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

I november avgörs curling-EM i Östersund. Men då får Sverige klara sig utan Sara McManus.

"Jag är så glad över att bilda familj med den bäste mannen jag vet", skriver hon på Instagram.

Anna Hasselborg, Agnes Knochenhauer och McManus tog OS-guld 2018 i Pyeongchang och har länge varit i den absoluta världstoppen.

Sverige är klara för EM som nation, men måste besegra Team Wranå/Panthera i ett internt kval i bäst av sju matcher. McManus vill spela kvalet.

— Jag hoppas ju det och ser väldigt mycket fram emot det. Jag mår ju bra hittills, hoppas att kroppen orkar till dess och att jag får känna mig fräsch, säger McManus till Radiosporten.

Barnet är beräknat till december och OS-hjälten kommer därför vara höggravid när EM avgörs i november. Om Lag Hasselborg tar sig till EM kommer mångåriga reserven Johanna Helldin att ta hennes plats.

Team Wranå/Panthera som de måste slå består av skippern Isabella Wranå, Jennie Wåhlin, Almida de Val, Fanny Sjöberg samt tränare Margaretha Sigfridsson.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.