Tisdag 27 Sep
Stockholm

Cykelstjärnan gör comeback efter skräckkraschen

Egan Bernal är tillbaka på cykeltouren efter olyckan som nästan kostade honom livet. Arkivbild.
Egan Bernal är tillbaka på cykeltouren efter olyckan som nästan kostade honom livet. Arkivbild. Foto: TT

Förre Tour de France-segraren Egan Bernal återvänder till cykelsporten, sju månader efter att han "nästan dog" i en träningsolycka.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Det var i januari, under ett träningspass i huvudstaden Bogotá i hemlandet Colombia, som olyckan var framme. 25-årige Egan Bernal cyklade rakt in i en stillastående buss och bröt flera ben i kroppen.

Flera revben, en knäskål, ett lårben, två ryggkotor och en tumme var brutna.

— Jag dog nästan men jag tackar gud för detta test, sade Bernal vid tillfället.

Nu, sju månader senare, är han tillbaka i sadeln och redo att köra för sitt lag igen när cykeltouren tagit sig till Danmark.

25-åringen, som vann Giro d'Italia i fjol och är den enda latinamerikanska Tour de France-segraren, ser fram emot återkomsten.

— Efter vad som hände mig i januari är detta vad jag har väntat på – att få köra med mina lagkamrater igen. Jag kan inte understryka hur svåra dessa månader har varit för mig, både psykiskt och fysiskt. Den dagen, och resan som följde, kommer jag aldrig att glömma, säger Bernal.

Egan Bernal skrev på ett femårsavtal med stallet Ineos Grenadiers bara dagar före olyckan och kommer på tisdag åter att ikläda sig dess färger.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.