Åklagaren gick hårt åt våldtäktsanklagade Manchester City-backen Benjamin Mendy.
Åklagaren gick hårt åt våldtäktsanklagade Manchester City-backen Benjamin Mendy. - Foto: TT

Åklagaren: "Mendy var ett odjur"

Rättegången mot våldtäktsanklagade fotbollsstjärnan Benjamin Mendy har börjat.Åklagaren gick ut hårt och beskrev fransmannen som "ett odjur som jagade sårbara kvinnor".


I dag framförde åklagarsidan sina argument i rättegången mot Manchester Citys vänsterback Benjamin Mendy. 28-åringen står åtalad på åtta punkter av våldtäkt, för försök till våldtäkt och för sexuellt övergrepp.

Mendy har förklarat sig oskyldig till samtliga anklagelser, men under dagen målade åklagarsidan upp en helt annan bild av den franske landslagsmannen.

Åklagare Timothy Cray beskrev Mendy, och hans medåtalade vän, som "odjur, beredda att begå seriösa sexuella övergrepp" i deras jakt på kvinnor. Cray menade att Mendy uppträtt med "iskall likgiltighet" mot kvinnor som var "sårbara, rädda och isolerade".

Vidare argumenterade Cray för att duon gjort jakten på kvinnor att ha sex med till "en lek" och om kvinnorna skadades eller plågades var det "inte deras problem".

"Detta åtal är enkelt. Det har lite att göra med fotboll. I stället, menar vi, är detta ännu ett kapitel i en väldigt gammal historia – män som våldtar och sexuellt angriper kvinnor, eftersom de ser sig som mäktiga och för att de tror att de kan komma undan", sade han.

"Faktumet att de inte accepterade 'nej' som svar är någonting juryn kommer höra gång på gång."

Övergreppen sägs ha ägt rum mellan juli 2012 och augusti 2021. Mendy anslöt till Manchester City från Monaco 2017. Han har spelat för Premier League-klubben 75 gånger och gjort tio landskamper för det franska landslaget.

Efter att ha åtalats i augusti förra året stängde klubblaget av Mendy på obestämd tid. Rättegången beräknas kunna pågå i upp till 15 veckor.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!