Bubacarr Trawally blev segerskytt för Hammarby i toppmötet mot IFK Göteborg.
Bubacarr Trawally blev segerskytt för Hammarby i toppmötet mot IFK Göteborg. - Foto: TT

Trawally sköt Hammarby till seger

En missad straff blev ödesdiger för IFK Göteborg.I stället vann Hammarby toppmötet på Gamla Ullevi med 1–0 efter det att Bubacarr Trawally prickskjutit in segermålet efter en hörnvariant.Allt var perfekt, precis som vi tränade, säger han.


En intränad hörnvariant gav full pott för Hammarby på Gamla Ullevi.

I stället för ett inlägg kom några snabba passningar och ett perfekt skottläge för Bubacarr Trawally, som från straffområdesgränsen fick god tid på sig att skjuta in segermålet.

Precis som på träning.

— Jag visste var jag behövde vara. Alla var på rätt plats och vi visste att om vi hade rätt passningar och rätt tempo skulle bollen gå i mål, säger Trawally.

— De där små, små detaljerna är väldigt viktiga. De kan vinna en match åt oss eller förlora matcher. Vi är glada att det gav tre poäng och jag antar att tränaren är stolt också.

I säsongens första möte, för en månad sedan, blev det en klar Hammarbyseger (3–0).

Men med IFK Göteborgs framgångar de senaste omgångarna hade matchen utvecklats till ett på förhand betydligt jämnare toppmöte.

Inför drygt 17 000 åskådare på Gamla Ullevi blev det också precis så.

Inget straffmål

Efter drygt en halvtimme fick IFK Göteborg en jättechans att ta ledningen.

Hammarbys vänsterback Mohanad Jeahze, i blåsväder nyligen i samband med att han vägrat träna och blev avstängd av den egna klubben, missbedömde en crossboll totalt och rev sedan dessutom ner Blåvittmittfältaren Hosam Aiesh i straffområdet när han försökte reda ut misstaget.

Kevin Yakob och Marcus Berg tog en snabb diskussion, som slutade med att Yakob klev fram mot straffpunkten.

Men Hammarbymålvakten Davor Blazevic kastade sig perfekt och räddade ”Bajen” från ett baklängesmål.

— Ibland missar man straffar och det gjorde jag i dag. Sådan är fotbollen, ibland blir man hjälte och ibland syndabock, säger Kevin Yakob efteråt.

— I dag står jag här och har kostat laget en seger, men det är inte mycket mer med det. Det är bara att jobba vidare och så får vi försöka ta tre poäng i nästa match.

Kevin Yakob och hans lagkamrater deppar efter förlusten.

"Har bra kontakt"

I en tillknäppt och relativt chansfattig första halvlek var det viss fördel för Hammarby, även om IFK Göteborg fick lite ny energi av straffmissen.

Inledningen av den andra halvleken bjöd på en något öppnare matchbild, med en del chanser åt båda hållen.

Men till slut var det en fast situation som avgjorde – och en variant som Hammarby hade tränat in just för bortamatchen mot Göteborg.

IFK Göteborg avslutade visserligen med en intensiv kvitteringsjakt, men Hammarby lyckades hålla undan och ta tre tunga poäng i toppstriden.

— Det var en av våra bättre prestationer under säsongen. Men jag hade ju hellre spelat lite sämre och vunnit, säger IFK Göteborgstränaren Mikael Stahre, som dock inte vill ge toppstriden förlorad riktigt än.

— Nej, det tror jag inte på så sätt. Vi kan både läsa och räkna, men vi har ändå en bra kontakt uppåt.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rolfö petade Barcelona till semifinal

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

3 timmar sedan
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.