Stockholm

Nilsson fyra i tiokampen: "Inte räknat med det"

Sveriges Marcus Nilsson kom fyra i tiokampen.
Sveriges Marcus Nilsson kom fyra i tiokampen. Foto: TT

Det blev nästan en skrällartad EM-medalj för Marcus Nilsson i tiokampen. Svensken slutade till sist fyra. Landsmannen Fredrik Samuelsson blev tolva.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Marcus Nilsson var oerhört nära att plocka hem en medalj i tiokampen. Men likt Fredrik Samuelsson, som slutade tolva, fick Nilsson lämna mästerskapet tomhänt efter en totalt fjärde plats i tiokampen.

— Jättekul, det var tufft i dag men det har gått bra på eftermiddagen och det var skönt att hålla ihop det efter en strulig start. Jag är väldigt nöjd. Visste inte riktigt vad jag skulle tro på innan, men att det skulle bli så här bra hade jag inte räknat med, säger han.

Henrik Larsson tog sig vidare till semifinal på 100 meter genom att bli tvåa i sitt försöksheat. Men sedan blev det respass för den svenske sprintern. Larsson slutade sexa i sin semifinal på tiden 10,28.

— Kändes helt okej. Fick en ganska dålig start och hade inte det tryck jag ville ha. Var lite lätt på fötterna så hade inte några jätteexplosiva första steg. Det är lite tråkigt men det kommer många fler chanser för min del. Jag önskar att jag hade sprungit lite snabbare bara, säger han.

Flera svenskar till final

Hanna Hermansson säkrade en finalplats på 1 500 meter på tiden 4.07,08. Med ett varv kvar var hon sist i fältet, men stod för en imponerande avslutning och gick i mål som trea.

— Jag tror jag gick på insidan hela tiden och det öppnade upp sig, folk blir stressade och går ut i andra och tredje spår och så går man bara om, säger Hermansson till SVT.

Däremot är Yolanda Ngarambe utslagen på samma distans.

På 110 meter häck tog sig Joel Bengtsson enkelt vidare från försök till semifinal. Den svenske 23-åringen blev tvåa i sitt heat. Semifinalen löps i morgon.

Khaddi Sagnia tog sig till final i längdhoppet.

Längdhopparen, tillika medaljhoppet, Khaddi Sagnia hoppade 6,59, vilket var tillräckligt för final.

Ahlberg till final

I VM tog sig Grete Ahlberg, 24, oväntat till släggfinal och slutade på nionde plats.

Nu är hon klar för EM-final. Hennes andra kast mätte 68,73 vilket räckte till en femteplats totalt, och därmed avancemang till final.

— Det känns jättebra, verkligen! Jag hade det absolut lite struligt under kvalet, när det började. Men det var bara nerver, säkert. Det där 68-kastet var väldigt viktigt, det var bara vilja, säger Ahlberg till SVT.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.