Torsdag 6 Okt
Stockholm

Van Dijk: "Nunez måste kontrollera sig själv"

Darwin Nunez i duell med Joachim Andersen.
Darwin Nunez i duell med Joachim Andersen. Foto: TT

Crystal Palace mittback Joachim Andersen låg tätt inpå Darwin Nunez under måndagens match mot Liverpool.Det kulminerade i att Nunez skallade dansken och fick syna det röda kortet.Han måste kunna kontrollera sig själv, sade Virgil Van Dijk.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Miljardvärvningen Darwin Nunez hade ett par heta bataljer med den danske försvaren Joachim Andersen under måndagskvällens 1–1-möte med Crystal Palace.

Efter en timmes spel blev det för mycket för uruguayanen som vände sig om och skallade Andersen. Domaren Paul Tierney slängde direkt upp det röda kortet.

— Han måste självklart kunna kontrollera sig själv. Han måste förstå att i Premier League är det så här, han måste kunna klara av det, sade Liverpoolstjärnan Virgil Van Dijk om tilltaget.

Efter matchen gick Joachim Andersen ut med att han fått hundratals dödshot skickat till sig. På Instagram har han lagt ut bilder på folks meddelanden som önskade livet av honom.

Utvisningen var den första för "våldsamt beteende" sedan Jürgen Klopp kom till klubben 2015.

— Det är ett solklart rött kort, det är inte så där han borde bete sig oavsett om han blir provocerad. Jag har ingen aning om hur länge han kommer att vara avstängd, sade Klopp till Sky Sports.

Ett direkt rött kort blir tre matchers avstängning men det engelska fotbollsförbundet kan förlänga avstängningen om de anser det lämpligt.

Liverpool har bara fått med sig två poäng på de inledande två matcherna i Premier League. Nästa match spelas på måndag den 21 augusti mot Manchester United på bortaplan.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.