Ryan Giggs erkände sig skyldig till 'livslång otrohet' men nekar till anklagelser om våld.
Ryan Giggs erkände sig skyldig till 'livslång otrohet' men nekar till anklagelser om våld. - Foto: TT

Ryan Giggs erkänner "livslång otrohet"

Förre fotbollsstjärnan Ryan Giggs försvarade sig i dag i rätten mot anklagelserna om misshandel av sin tidigare flickvän och hennes syster.Giggs erkände sig skyldig till "livslång otrohet", men nekade till att ha brukat våld.


Tidigare har både expartnern och åklagaren fått ge sin syn på saken i rättegången mot förre Manchester United-stjärnan Ryan Giggs. Nu var det 48-åringens tur att lämna sin version.

Giggs erkände att han varit otrogen i alla hans tidigare förhållanden, men nekade till att någonsin ha varit våldsam mot sina partners. Han står åtalad för bland annat misshandel och förra flickvännen menar att Giggs ska ha skallat henne under ett bråk.

Under utfrågning av sin advokat medgav Giggs till "en livstid av otrohet" och att ha ljugit om det ofta. Han accepterade beskrivningen som "flörtig av naturen" och "oförmögen" att motstå impulsen att söka upp attraktiva kvinnor, trots att han varit gift eller i ett förhållande, rapporterar The Athletic.

Bråkade i Dubai

Gällande den påstådda skallningen – som ska ha ägt rum i november 2020, samma kväll som walesaren arresterades – sade Giggs att han "kan ha stött ihop med exet och hennes syster", men att det aldrig funnits någon intention att skada.

En kväll i Dubai fick särskild uppmärksamhet under utfrågningen. Giggs ska då ha kastat sin tidigare partner ut från deras hotellrum efter ett tidigare gräl. Hans egen förklaring? Passionerad älskog.

— Vi hade den typ av sex ganska ofta, vilket kunde gå hårt till men ingenting konstigt, bara hårt sex. Det gällde båda oss, särskilt när vi inte setts på länge, sade han enligt The Athletic.

Giggs säger att han därefter sade åt henne att hon inte var välkommen i sängen utan kunde sova på bäddsoffan.

Riskerar fem års fängelse

48-åringen nekade även till påståenden om att han ska ha försökt utpressa sitt ex genom att publicera videor och bilder på henne.

Ryan Giggs är den mest dekorerade spelaren i Premier Leagues historia, med bland annat 13 ligatitlar och två Champions League-pokaler på meritlistan. Han representerade Manchester United under 23 års tid och gjorde 963 matcher, ett klubbrekord.

Rättegången fortsätter under morgondagen. Skulle Giggs fällas riskerar han ett fängelsestraff på upp till fem år.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

2 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

2 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

3 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

3 timmar sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.